Äntligen snö

Efter gårdagens storm, känns det nu äntligen som om det är mycket snö i byn...

Bild från tjejernas fönster..



Jag var före blondinbella

Blondinbella köpte ett renskinn idag till sitt sovrumsgolv (lär vi oss när vi dissar hennes blogg eftersom hon tydligen ska till Åre) och jag vill bara säga att jag önskade mig ett renskinnssittunderlag i julklapp och fick det! Jag var alltså typ en månad före henne. Am I a trend setter? Oh yeah! [Oh-Rey]


Liveblogg

De äter hamburgare..


Letar middagsinspiration

Hos tjejerna på 3:an


muuusic

Igår kom alla på att vi skulle till Bygget. Det blidde förfest hos oss, mycket trevligt! Fullt ös med 98% skidlärare, även lite liftvärdar, och polare från Stockholm hann titta in en stund, skojj skojj!

Det blev till slut en massa folk, väldigt kul! :) Sen vidare till Bygget, när vi väl fått våra taxi-bilar...


Vad tjejer egentligen gör på toaletten.... ;)
Efter Bygget hann jag in på Dippan för att säga hej till Viktor med vänner, mycket trevligt. Fick till och med skjuts hem, Tack Douglas!


Funderar på i vilken ordning jag ska: Gymma, laga mat, power-nappa, kolla film, duscha m.m... Tills vidare/ jag bestämt mig, så kollar jag på den här otroligt sköna videon från en galen musikal kallad The Rocky Horror Picture Show:

Puss!

Lite fler julbilder...

Jag har så många bilder, så jag tänkte passa på att lägga upp bilder från julen, som firades med mor, far, Max, Maya och Morbror Bobo, moster Annika, kusinerna Linda, Fredrik och Elvis, plus Annikas mamma Lotta och syster Lena.. Och så Busan så klart :)
Julgranen tidig julaftons morgon...
Elvis har hittat en julklapp som han tycker om.....
Jag älskar den här ungen!!!
Elvis tittar förundrat på pappa (Tjuren Ferdinand) på tv...

Lillasyster och kusin.. :)
Elvis botar, typ, sin Tomte-skräck..
Och självklart har Maya hittat en cupcake-kula... :)




Dagmar fluga mossa

.. Är de ord jag får när jag ber Julia och Josefin om roliga ord. Kul tjejer!

Igår åkte jag upp till Åre med Martin och Emmely, uppe runt 17.30. Kul sällskap, kul resa, kul att vara tillbaka!

Idag hade jag två skidlektioner i Björnen, sedan blev jag och Per bästisar med en massa folk på Max där Per bjöd på lunch som tack för skjuts till byn.. Sedan var det möte i värmestugan om jätteguidningarna vi ska hålla i vinter..

I kväll var det "obligatorisk" närvaro på Bygget, så hos mig är det tydligen förfest. Kom om ni inte river stället..

Och just det. Det snöar. A LOT. Typ jag ser inget, och sladdar med min stora bil. Snö snö snö!!!!!


Så här ser det ut när man åker in till stan

Och det inte är kö


Granen klädd

Jag tror bestämt julstämmningen infunnit sig på Villa Solhaga...


Bilderna..

.. I förra inlägget tog jag i onsdags då vi var uppe med tuppen för att åka skidor, och sen åkte vi igenom ljusslingan längs Åre-vägen... Nu sitter jag hemma i Österskär! Jag tog flygtaxi från Åre, vilket Jacob i Björnen och gjorde.. Vi satt på flygplatsen och flyget och såg filmen 2012 på min dator.. Sen plockade far upp mig på Arlanda, och vi lyssnade såklart på Driving home for christmas i bilen.. Det var underbart att komma hem till huset, julpyntat och allt.. Nu ska vi äta gröt och sen pynta vår gigantiska gran... Nu kom Busan och myser med mig <3


Mycket ljus och skidåkning idag..


Min bror för ett antal år sedan..

Så förbaskat söt!

Tänder ett ljus..

...för underbara Fia, idag var det ett år sedan du gick bort. Jag saknar dig!


Dagen idag

Lugn dag, plugg på manuset, skidåkning på lunchen, mer plugg. Hem, ner på byn och postade en "julklapp", hem, tränade med Robin, fix hemma.. Nu sova i vettig tid, vi ska vara vid liften 8.00 i morgon är det tänkt...

På bilden ser ni en del av ljusslingan vi ska jobba med i vinter( det blåa).


Plugg

Vi läser in oss på manuset till kvällsguidningen... Det snöar rätt rejält nu! Helt underbart!


Tack

Alla ni underbara, som ringt och sms:att idag! Jag saknar er så mycket :) Era sms och samtal värmer och för mig glad! Bara ledsen att jag inte hinner ses när jag kommer hem i jul.. Martina ringde och överraskade mig idag, hemma i Sverige igen...:)) Glad, glad överraskning :)))


Glöggmys


Underbar dag!

Dagen började i panik, då jag znoosade till 7.50, vi skulle åka 8.00. 8.20 satt vi i liften upp, vi fick helt fantastiska åk i gästrappet som ni ser här nere.. Vi fikade på Åre Ski In, provade stjärnbacken som var dålig, och tillbaka till GR. Hem vid 12 för lunch och fix, sedan vid 15 gick jag, Julia, Sofia och Jossan till Tott och badade bubbelpool i två timmar, hur gött som helst! Nu ikväll var det film och tomtegröt, i morgon blir det upp till kullen igen för utbildning inför kvällsguidningarna... Sitter nu och klipper lite i filmer från förra säsongen.. Så det ser lite ut så här:


Tidig i backen..

Frida, Sofia, Julia, Mårten, Carro och jag :-)


Det jobbigaste med att vara iväg hemifrån...

..är utan tvekan att vara i från min hund. Vi får inte ha husdjur i personal-boendet, vilket suger, för annars hade min älskade lilla vän varit här uppe med mig nu...

Update

Det har varit en lång och rolig vecka. I torsdags var det ju intro på Tott, sen var jag och tränade med Robin. 
I fredags var vi några stycken uppe i Rödkullen och fick information och läste på oss om kvällseventen som vi kommer köra i år, en kvällsguidning där man följer Skistars nya ljusdesigns-slinga från WM8-an ner till byn..Kommer bli coolt! På kvällen hade tjejerna några våningar ner en liten tillställning med lite folk, mycket trevligt!
Igår slappade jag, hängde med Simone, Jossan, Sofia och Frida till Chokladfabriken, dock var det enda jag fick med mig därifrån det nya nymret av Magasin Åre.
Jag bakade och glaserade sen pepparkakor
och på kvällen var jag nere hos Rebecca på middag, tillsammans med Hanna. Vi hade hur trevligt som helst och sedan blidde det sig så att vi åkte till Tott där vi fortsatte att ha kul :)
Hannas katter gillade mina vantar....
Mysigt och små-snöigt utanför Tott på vägen hem.. :)
Nu ska jag strax bege mig ut i backen tror jag :) Ska bara undersöka vilken jacka jag kommer behöva idag...
En kall dag såg det ut att ligga två lock över byn. Inversion som det så fint heter.. Men här verkar det vara två lager av kyla/värme...



Intro på Tott

I morse åkte vi skidlärare i Hamrebacken i Duved. Sen hem för lunch, tupplur, och nu har hela Skistar samlats på Tott för företagsintro. Så nu sitter vi här, nykittade och redo!


Sovmorgon

Det blev igen morgonträning, jag unnade mig själv sovmorgon i stället.. Nu ska snart Frida och jag joina resten av skidlärarna, vi har fri åkning idag på förmiddagen, innan vi ska vara på Tott vid 13 för gemensam företagsintro... :))


Nya skor också

Det här är skorna jag köpte, mycket nöjd!


Gymmet..

Elin frågade idag på jobbet om jag ville med på zumba.. Det hade jag aldrig provat förr, så jag hängde på.. Vi värmde upp en halvtimme, sen vid 19 drog det igång med Celeste från Dippan. Det var kul, men inte riktigt min grej, kände mig för okordinerad. Men man blev svettig och trött så det var ju bra :) jag kände för att ta ut mig ytterligare, så nu har jag gymmat en timme, mest ben. Nu stretchar jag till enya och enigma. Här är en tappad bild på mig när jag stretchar mina överviga ben.. Ett litet skratt så på kvällen...


Knas

Den här appen knasar lite när bilderna ska upp... Sorry :))


Onsdag- åka skidor!

Iförrgår började skudlärarintrot.. Vi samlades, alla gamla, nya och praktikanter i Rödkullen och hade skojj, grillade utomhus, byggde skulpturer i snön, hade pulkarace, och en massa bra saker också :) igår vad kullen-gänget tillbaka, gick igenom administrativa saker o lite sånt. Efter jobbet, var vi några som gick till Åre gamla kyrka och såg ett bedårande luciatåg. (lucior) hur sött som helst! Sen vid 20.00 var vi på Tott hotell, där Mårten Johansson och Jon Larsson höll en föreläsning pm laviner. Sen fick vi se Attack of La Nina också, sjukt kul! http://www.x-tremevideo.com/attack-of-la-/ b där har ni trailern.. Nu ska jag till jobbet!


Sunday

WM:8-an står, de evakuerar folk och ska laga nått.. Jag orkar inte ta mig till Hamre, jag antar att alla helggäster kommer vara där för att få ut så mycket som möjligt.. Där är det säkert trångt.. So what to do? Kl 16 öppnar gymmet, då ska jag förnya medlemskap och träna.. Funderar på att dra ner till byn och jaga skor, jag har inga bra vinterskor, de gamla gav upp i våras... Jag vill att det ska bli måndag, så att allt får dra igång!

Om jag får med bilden, ser ni vädret också.. -2,3 enligt TVÅre


Jaha

Jahaja, bilderna kom upp i alla fall..

Idag premiäråkte jag skidor i gästrappet.. Det märktes att det var ett halvår sen sist, men var ändå sjukt kul och gick bra.. Fötterna sa emot dock, handlade, åkte hem, åt lunch.. Ska nog ner på byn snart tror jag, måste röra på mig!


Tillbaka!

Nu är jag äntligen tillbaka i Åre! Sitter i soffan och tittar på Godmorgon Åre.. Och ut genom fönstret såklart :)


Det tog sin lilla tid att komma upp. Efter avsked av familj och vänner, kom jag iväg 13.20.. Upp till Sundsvall var det årets regnfall vilket fick alla att åka i 80, efter Sundsvalll började det snöa, vilket höll i sig till Undersåker, ca 1 mil från Åre.. Det blev ju inte fartrekord upp, resan tog 9 timmar :)) Jag fick bromsa för en elefant-stor älg, annars var resan tämligen odramatisk :)

Efter att nyckeln var hämtad, svängde jag in på Parkvillan, där Calle och gänget renoverat jättefint :) Där träffade jag Calle och Björn såklart, Per, Hanna - som idag öppnar Skistar Shop på Cooperhill, Therese och Lisa, Anna och Rebecca.. Det kände bra att komma upp och se gamla, kära ansikten :))

Tack förresten Adde, Sofie, Peter, Pilly, Anna, Juni, Sofia, Tobbe, Emelie, Toffe, Christian, Johan, Johanna, Katrin, Jessica, Dennis, Bobo, Annika, Patrik, Elvis och familjen för att ni vinkade av mig :) Det gjorde avfärden lite lättare :))

Nu ska jag äta upp min frukost och bege mig till backen :))