Maya är här!

Min lillasyster Maya är nu här hos mig i Åre. I två veckor ska hon praktisera i skidskolan i Björnen. Men vem är oklart.

Tåget var försenad, så det blev en snoozande sovmorgon i dag. Ner till station, hämta syster, hem för frukost,




chillade, ner till byn och köpte nya, snygga, rosa SOS-skidbyxor till Maya. Upp till Björnen och sa hej till Therese som ansiktsmålade barn. Lånade skidor och chillade i lunchrummet. Gick in till Mayas lägenhet i Björnen med alla saker( hon ska bo hos mig nästa vecka) och sen gick vi och åkte skidor. Vi började i Mården-liften där Fredrik praktiserade som liftvärd. Vi fick plötsigt väldiga problem med att åka knapplifft...
Bort till Högås med nya skidorna, fick idén att skråa bort till det öppna fältet snett ovanför liften. Skråade, skråade, skråade ganska mycket. Det blev brant och ett äventyr att ta sig ner ( SÅ JÄVLA MYCKET SNÖÖÖÖÖ!)
Kommer ner, har ingen aning om vart vi är, skråar lite till (hittade inte det öppna fältet) ser ett hus! Ner på en bilväg ("Vid högås", tänkter vi)
Ner förbi hus efter hus. Ser plötsligt 3 teliabilar samt Egils blå buss. Inser att vi hamnat ovanför Solbringen, alltså nästan ovanför Torpet där jag bor..Ja..Vi skråande helt enkelt väldigt långt...

Hem, käkade lunch, tog bussen till Björnen, hämtade bilen, åkte ner till byn, fikade med Fredrik, Erik och den tredje killen som jag inte minns vad han heter på Banhof, handlade mat på ICA, bogserade bilen som Erik och Fredrik lånat till Continental, chillade hos Erik och Fredrik i en halvtimme, hem, gör nu fruktsallad.

Misstänker nämligen att du vill veta vad vi gjort idag, Mamma <3


En mycket oväntad afton...

Min dag idag. Åkte tege med Tim och träffade sen Helena.
Åkte till byn och hämtade mina nya skidor som nu har bindningar också.
Sen upp till Bräcke och körde lite.
Hem, gjorde våfflor och semlor åt Tim.
Ner till Holiday och badade.
Hem, tvättade, kollade på film med Tim.

Sen körde jag in ett kilo fläskkarre i ugnen. Gick in till grannarna och försökte få Elin, Cicci och Anna att skita i Dahlboms sushi och äta kött med mig.



Helena ringde och insisterade på att jag skulle vara hennes födelsedagsdate på banketten för Åre High Five by Carlsberg. Snyggade till mig, från mjukisar och osminkad, på 24 min (lockat hår t.o.m!) och drog ner till bygget.




Det visade sig bli en fantasisk kväll. Att man fick en gratis 3-rättersmiddag med tillhörande alkohol gjorde ju inget, dagen eftet ett dyrt skidköp. 



Till många flickors förtjusning var även Prins Carl Philip där. Jag stod inte så hemskt nära, bara 2½ meter i från honom. Då har jag ju varit ännu närmre Madeleine:

När jag var typ 4 år och gick i skidskolan i Storlien när jag var där med far, blev jag påkörd i backen. Flickan, några år äldre än jag, pep "förlåt" och åkte vidare. Precis då kom skidläraren fram och sa att det var Prinsessan Madeleine. Så jag har ju varit närmare prinsessan än prinsen. Fuck.

Hade sjukt kul ändå. Adam Tensta spelade uppe på dansgolvet där de hade High Five-festen. Jag märkte att jag fortfarande inte tycker hans musik är bra. Men jag hade sjukt trevligt med Helena och Hampus, och




Ida, Linnéa och Niklas från Skidlärarlinjen, Robin och Anton och



alla andra fina själar som var där. Skakade hand med vinnaren av High Five som var otroligt stolt(gick omkring med priset hela kvällen). Allt som allt en mycket bättre afton än om jag suttit hemma på soffan som var tänkt. Med levande ljus för att hedra Earth Hour(vilket de iofs gjorde på Bygget med)

Imorgon bitti kl 8.00 kommer Maya hit, jag hoppas klockan inte jeflas med mig nu när det skall ställas om tider och grejer.




Här är en film från IDAG. Lägg märke til mängen snö. Anledningen till att jag kör så långsamt är att det är ganska platt. Anledningen till att det är en tråkig film, är att jag, typ, inte kan öppna filmera i movie maker eller så (seg dator). Jag la upp filmen på youtube, bara för att kunna se den. Men gissa om jag ska köra skog i morgon igen????

Det var ganska, GANSKA så najs..

Btw, Tim 7 år beskrev idag hur det var att droppa och landa i lössnö.
"När man landade var det jätteskönt, det var som att man inte landande alls! Det tog inte stopp, det var bara FLUFF" Killen är 7 år, sätter 540 på bräda, 360 på skidor. Han är cool. När han blir stor vill han bli pistör. Eller som Jon Olsson. Eller Skateboard.

Over and out.

Tack Helena för en grym kväll! Grattis på födelsedagen!


Jahaa...



Ja. Ikväll var det rea på Åre Skidsport. Jag gick dit för att köpa en lila sweet-tröja med orange-a detaljer/dragkedjor. Hittade den, halva priset på alla kläder. Var väldigt nöjd. Hittade fleece-shorts att ha när det är kallt. Sen blev jag sugen på en chock-rosa poc-hjälm, men kom på att jag då skulle se ut som en boll med mitt runda ansikte...Sen... SEN gick vi upp på ovanvåningen, ni vet, där skidorna står.......Mycket om och men, numer är jag stolt ägare till ett par SCOTT Crusade, 170 cm. Japp. Det sved när jag drog kortet, men det var faktiskt första gången jag köpt skidor själv. De fina Fisher Progressor 9+ jag har fick jag i julklapp av mina underbara föräldra. Jag har varit otroligt bortskämd av dem, och nu var det dags att köpa något dyrt till mig själv. Jag har frysen full med mat, det är 3 veckor kvar till lön..Det bör väll inte bli så jobbigt? Dags att börja leva som en säsongare på riktigt. Lägga pengarna på lagg i stället för lunch.

Eller vad säger ni?


Mina! (Fast nya, inte testskidor!!!)

Snöbilder från en fredag i Björnen


Den nästan meter-höga snövallen bakom bilen. Tur att man har en bra bil och bara backar rakt igenom..


Sibirien? Nej, Åre!


Tar man inte med sig tillräckligt många saftglas till avslutningen, blir det straff-snöbollskastning mot Myran

 


"Heeej, varför ligger vi på marken??"


Sofia provar att göra en handvolt ut genom fönstret. Märkt snökanten vid hennes fötter!


Vi provar en gång till... Coola tjejen!


Dags för pulkaåkning!

Snöööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö



Här vill jag sova...



Vi älskar snö, märks det?



Kom och mys med oss i snön... <3


På Äventyr i Björnen!

Vi hade lite tid över idag på eftermiddagen. Som tur var, var det just när det slutat blåsa och solen tittade fram. Då roade vi oss så här:


FF!!!

Jag har FF hela helgen, Cissi och Pilly har åkt på Skidlärar-SM i Sälen.....Cissi och Pilly...har..åkt...

Så ensamt det kommer bli....



Meeeen har ju en massa andra roliga människor kvar i byn :)
Och tjejerna kommer få jättekul i Sälen.
Jag kommer ha jättekul här! För som det har snöat!


På den blå skylten till vänster, står det Förhyrda Platser. Men man ser bara halva skylten..Det har snöar rätt rejält..

Vädret - fick inte upp inlägget i morse så provar nu.

Jag har varit vaken halva natten pga vinden. Någonting i konstruktionen av vår balkong har gjort att det tjuter utanför fönstret hela tiden.

Nu lyssnar jag på vinden och skidpatrullens sprängningar. Har hört 4 på en kvart tror jag. Lavinskalan står på en 3:a idag, jag är förvånad och trodde det skulle vara mer, med tanke på vinden, snöfallet och förra veckans varma väder...Men men! Å andra sidan är hela högzon stäng, fjällvallen, linbanan, rödekulle-och-ullådalsliftarna samt sadeln, hummeln och 8:an stängda, så man kommer inte åt så hemskt mycket lavinterräng från liften nu.

Nyss:



Och en minut efter det:


Nyss:



Och en minut efter det:


Nu blev det rejäl snöstorm igen. Snödrev från taken, det ser ut som dåliga specialeffekter för det kommer i byar.. Jag är rätt glad över att jag kan jobba hemifrån på förmiddagen. Men kl 13.00 har vi en tävling i Björnen, det blir inte kul för den skidläraren som ska stå på toppen och skicka iväg barnen...Eller barnen för den delen!





Nej, det är inte balkongdörren som är smutsig. Det är vädret :)

Mina kollegor och chefer som håller på att få igång Carlsberg High Five är inte så nöjda med vädret nu. Herregud..Ni skulle se hur det ser ut....

Undrar hur det står till med min bil nu? Jag la i fyrhjulsdriften igen, i fall ni undrar, kära föräldrar..

Återigen, en eloge till Skidlärare, Liftvärdar och Skidpatrull som jobbar ute nu, och ska göra det till 17.00 idag. Puss på er!


Reaktionen på händelsen i förra inlägget





Jag vill bara påpeka att jag faktiskt INTE var The Mastermind den här gången.

Det var Therese.

MOHAHAHHHAHHA!

Familjevecka








Tror ni han blir sur, vår kompis??

Vi har kul på jobbet idag.

Kommer, kommer, jag kommer.....chilla!

Igår var en sån där härlig vårdag i Åre. Ni vet en sån där det regnar. Hela tiden. Allt var blött, handskar, tröja, jacka, mössa, skor, strumpor. Ack så härligt. Jag var som en blöt katt när jag kom in:



Här är en annan blöt katt:


Ungefär så här nära var jag en tiger när jag jobbade ett event-jobb på Kolmården för en massa år sen. Fast då var det ju en tjock glas-skiva mellan mig och tigern. Jag minns det som igår. Jag och Andreas gick och drog på en skrinda, med en isärplockad docka, strax innan djurparken öppnade. Vi gick i gången under berget vid tigrarna, och de var väll morgonpigga, för de kom alla springandes och slängde sig mot glaset. Den störste ställde sig på bakbenen och la tassarna mot glaset. Jag la händerna mot hans tassar, han var säkert en meter längre än mig.

Sen har ni säkert alla varit i Thailand på nått kloster där de går runt med tigrar i koppel. Men det har inte jag, så låt mig njuta av mitt moment, ok? XD

Dagen idag...Blåst hela dagen, hörde några skidlärare som blev insnöade på topparna runt om i Åre, och fick vänta på att det skulle lugna ner sig, de kunde inte ens krypa fram. Men ibland tittade solen fram, och vi höll ännu en grym tävling för alla barn. Sen gick vi wild and crazzzy och körde en extrainsatt filmvisning för ungarna. Igår 19 barn, idag typ 16. Väldigt uppskattat!


Min Disney-samling..Gissa om barnen gillar sånt??

Efter jobbet åkte jag hem, åt middag, chillade. Robin kom förbi, människan lyckas allltid knacka på dörren när jag sitter i bara morgonrock. Men, en tröja och ett par byxor senare hade vi te-stund i soffan, där jag fick höra om alla spännande saker skidskolan har på G. Väldigt intressant. Sen drog vi ner till byn och hämtade Marika som kom med flygbussen. Vi höll på att halka i diket, sjukt halt här nu.


Marika och Robin, väldigt glada på en personaldag på Äventyrens Ö - såklart


Vi träffade också Sofia som var förtvivlad så hon missat sista bussen till Björnen. Så vi körde hem henne. Nu ligger jag här och är ganska nöjd över att jag inte ska ut ikväll. Robin och Marika kanske skulle titta förbi igen, sen har jag telekonferens kl 22.

Gokväll vettja!


Epic, Stoked, Bluebird..

Och andra coola skiduttryck som måste finnas med i ett blogginlägg efter en sån fantastisk dag!



Jag går igenom lavinräddning innan vi drar iväg för lite skidåkning


Mamma kör offpist <3

Helena och Christian är nöjda efter ett grymt, långt åk




Dags att börja knata uppför en stund


Tappra hjältar




Efter lunch drog vi upp på toppen igen. Här i (?) Solravin, grymt fint!


Christian i Solravinen, där det var så fint..




...att vi bestämde oss för att gå tillbaka upp, och få oss ett till åk!


Pappa och våra ryggsäckar ligger och solar. Till höger ser ni våra otroligt hurtiga fotspår upp igen!




Mer fart den här gången!



Helena njuter av solen och utsikten från Åreskutan



Varför vill man bo någon annanstanns? (Carro, Åre saknar dig med!)




Christian hoppar..




Kan man, då bör man. I detta fall svänga. Så jag svängde, på väg upp på lillskutan.....



...där vi träffade några glada kollegor!



Ack, så underbart väder vi haft!


Ner till Fjällgårn för lite energi-påfyllning innan nästa åk. Vi hann med Kabin upp 16.00



Bort till Tvärå, då det plötsligt kom en massa moln, det blev flat-ljus, all snö som nog varit mjuk och fin av solen, frös och blev hård, pucklar överallt, allt blev piss med andra ord. Kändes konstigt att se liften så här öde. Men å andra sidan var klockan 16.23 när vi kom ner...Upp till toppen, ner tusenmetern, svartbergsleden, årevägen, stjärnbacken till kabin. Hämtade mina skor, tackade Helena och Christian för en grym dag. Sen ner till grymma Åre Skidsport och lämnade tillbaka skidorna som jag lånat där.
Sen hem, snabb dusch och telefonkonferens med Pilly.
18.00, middag hos mor och fars vänner Thomas och Carin, i huset snett mittemot mig.



(Rätt fräsch, för att ha kört, trillat, knatat, hoppat runt på baksidan hela dagen)

Allt som allt en helt fantastisk dag! Tack Mamma, Pappa, Helena, Christian, Fredrik, Per för en fantastisk dag!
Tack Skistar Experience för att vi fick låna era ryggsäckar/lavinutrustning!
Tack Julia, Hanna, Tommy, Adam, Filippa för underhållning på Lillskutan!
Tack Cissi för mysigt snack vid hemkomst nu ikväll!


Lördag i Tege


Mamma <3

Mamma och jag i liften i Tege


Bussen kom inte upp för backen...


Vi åkte med Christian och Helena


Och så Pappa såklart!

Jaghar filmat hela dagen med min (nya) hjälmkamera. Men jag tycks inte få filerna att funka än. Någon som kan hjälpa? Dessutom glömde jag hur det var man skulle göra. Tror jag har filmat en hel del liftåkning, och väldigt lite åkning. Ska se om det bli skillnad när man lägger upp det på youtube... Mycket spännande, lägger upp det så fort jag får till det! :)


What we did in the morning when the lifts were closed

Mamma och Pappa är här. Vi började med frukost på bageriet, och tog det lite lungt, eftersom att alla liftar som leder till rolig åkning är stängda..



Look-a-like


Mamma och pappa tog med sig rekvisita upp, inför Skidskolan Goes Retro (där jag tänker hänga på)


Hellre se töntig ut en dag, än att för alltid ha ett litet kamerafäste på hjälmen. Här pappas hjälm. Sjukt coolt, eller hur?!?

Snöstormen

som de pratade om igår, verkade komma nu. Nu ser jag inte ens skorstenen vid sjukhuset, och då ser man inte långt... Vi kanske får tänka om, vad gäller färdväg idag...

Här är det lilla blåmärket jag fick förra veckan när jag satte mig på rumpan i susabäcken, och fick höger skidkant på vänstra knäts högersida...Alltså inte det knät jag vred igår..=P


Jag har inte världens bästa kamera i min ägo, men man får ju i alla fall en bild..Men frukta inte, jag är vid gott mod!


En annan liten skönhetsfläck på min fantastiska kropp. 12 cm ärr tvärs över magen, sedan X antal operationer i magen och ner i ryggen. Mumma!


Jag måste säga, att nu när jag själv ser det på bild, inser jag att det ser bättre ut än det gjort på länge.
Förr var det längre och lite bredare.
Visste är det sjukt sexigt? Men hej, alla har vi ärr!! När jag åker till Australien kan jag säga att det var en väldigt noggrann haj.

Nu slipper du ju också bli förvånad, o du framtide man. För jag antar att alla i hela världen läser min blogg vid det här laget..


Varvarsel for Åre i Jämtland

Smhi:

Prognos för SÖDRA NORRLANDS FJÄLLTRAKTER

Snöbyar

Under förmiddagen snöbyar, som klingar ut under eftermiddagen och då som högst någon plusgrad. Frisk västlig vind, som senare idag tillfälligt avtar. I natt klart eller halvklart och 5-10 minusgrader. Mot morgonen sydvästlig vind.

yr.no:



Jag vaknar ofta tidigt. Men ännu mer ofta väljer jag att somna om. Idag vaknade jag 06.30 första gången. När jag inte kunde somna om vid 06.50 gick jag upp.

Måste möblera om i bilen innan jag plockar upp mina föräldrar. Jag har två par skidor, två par pjäxor, en verktygslåda och en säck med 5 påsar grillkol i bakluckan. Men det ska nog bli bra det här ska ni se.

Det snöar lätt men med ett lätt molntäcke. Ser ut att bli en fin dag.


Myskväll på Torpet

Tack för en härlig kväll! Vi blev ett gäng till slut. Jag och Cissi, Lina och Malin, Gurra och Cicci, Anna och Peter, Adam och Elin. Vi såg Wimbledon, en film jag tidigare dissat då den delvis handlar om tennis. Det visade sig ju dock att den var riktigt bra!

Nu längtar jag till frukosten, mamma och pappa, och baksidan!

Åh så bra

Nu var alla grannar jag pratat med ikväll på samma ställe, så nu blir det old school häng hos Adam och Elin med Cissi, Malin, Lina, Anna och Peter!

och spaghetti med köttfärsås från igår.....mums!

Jag älskar sånt här!



Kan ni inte ringa mig nästa gång ni hör om sånt här?

Fina du..


Powertalk med Martina i en halvtimme, just vad jag behövde! :) Underbara människa, vad skulle jag göra utan dig? <3



Dagboken är dessutom helt slut nu. Varenda sida är full av kladd, nu är det dags för nästa :)



Hmm, en av dessa blir det....What to do, what to do?


Anledningen till att jag sitter inne en fredagkväll, förutom att jag måste upp 07.00 i morgon för att hämta mor och far, är att jag gjorde illa knät idag. Jag vet inte hur illa det är, jag kan gå på det och så men det gör jäääv-jätteont.

Jag satt på knä på barnavslutningen, hade en unge i knät som jag blev kompis med igår. Lutade mig lite åt vänster, och får typ sendrag runt höger knä och i stort sett runt hela benet. Lutar mig mer åt vänster för att kunna räta ut på benet, flyttar bort ungen på snäll sätt, och rätar med stor svårighet ut benet. Då knakar det till, som ett "klonk"-ljud och det känns som om det hoppar till inne i knät. Det gjorde rejält ont och jag kunde inte röra knät på en stund, fick som kramp. Sen behövde jag hjälp att ställa mig upp och det tog en stund innan jag kunde stödja på det. Men nu kan jag ju gå på det så det bör inte vara några problem? Nu känns det konstigt från höften och ner, som om man skulle behöva dra till något eller så. Känns som träningsvärk så det måste vara något med musklerna i benet...Hm hm hm. Hoppas det blir bättre till i morgon, är så taggad på att åka!

Men ska nog kila in till grannarna och dricka vin tror jag :)


Fint besök

I morgon får jag finfint besök. Mamma och pappa kommer med morgontåget och är här till måndag kväll.
Det får nog bli frukost på bageriet, innan vi beger oss upp på berget. Om allt går som vi vill, blir det baksidan i morgon. Då vi inte fick plats på Skistar Experience, kör vi ut själva. Helena och hennes pojkvän Christian ville också hänga på, så vi blir nog ett gäng. Vill ni haka på i morgon så samlas vi på kabin kl 9. 1000 pluspoäng om man har egen lavinutrustning med sig! Glöm inte det!

Just nu snöar det i Åre. Det var uppehåll i morse, sen började det snöa runt klockan 2-3.. Halt är det också överallt, eftersom det varit varmt de senaste dagarna... Jag som börjat bli glad över att det var torrt på vägarna. Jag får nämligen upp min longboard i morgon!

Här provar jag att åka longboard för första gången.. Jag undrar hur det kommer gå nu, eftersom jag mest faktiskt kört barfota...


Men när jag tröttnade och fick ont i fötterna gjorde jag så här i stället...Åh, sommaren känns så långt bort nu!
Men det blir najs med lite pow pow i morgon :)


Fredagsmys i Björnen

Igår bjöd jag Fredrik på födelsedagsmiddag. Men vi åt aldrig kladdkakan som jag bakat till dessert. Så idag tog jag med den till alla duktiga skidlärare, som fredagsfika...


Fläckarna i kladdkakan är apelsinkrokant..Och så hittade jag lite mer choklad till toppen :)
plus glass med varma hallon..Mums!

Under avslutningen innan lunch, träffade jag tre barn som åkt med mig tidigare år. Jag blir så glad när de känner igen mig :) nu inte bara kände de igen mig, de bildade även en klassisk "böghög" på min mage...



Man vill bara krama om dem!


Vinn en vecka på Äventyrens Ö

Här är en väldigt bra och intressant artikel, om man vill få en överblick av vad som händer ute på Äventyrens Ö, där jag jobbar barmarkssäsongen(sommartid).

Där har de även en tävling, där man kan vinna en vecka ute på vår vackra ö. Gå in här för mer information.








Livet i solen


Coola kids i Björnen!


ICA Skicross-tvillingarna


Solnedgång utanför fönstret..


Justerar hårfärgen lite på Åresaxen..



Glada Myran


Vi har många barn i Björnen, både stora och små. De vill alltid göra rätt inför tävlingarna..Och ibland blir det:


Detta var alltså i onsdags, men datorn ville inte riktigt vara med mig då, så nu får ni det nu istället :)

Igår var en rolig dag. Jag fick för första gången köra skoter på arbetstid, min lycka vad gjord!

Jesper fick köra en guidning igår, så jag och Fredrik var själva. Vi riggade tävlingen med två slalombanor, plus en massa nya flaggor, och dessutom den nya ljudkälken, på 45 min. Sen riggade vi ner på 25. Vi har stenkoll nu. Grymt duktiga!


Åh vilken härlig dag!

Åh en sån härlig dag vi haft idag!
Jag började med att åka ner till Åre Skidsport för att köpa ett skärp till mina stora byxor.
Sen åkte jag upp till Björnen där vi riggade en tävling i solen.
Mycket skojj.


Det kan vara coolt med både glajjer och gogglar. Här ger jag bevis på det.



Glad kollega i solen


En till bild på mig, bara för att det var så bra väder och jag var så glad!!! =D =D =D

Jesper jobbade också med oss idag, men han var schysst och hoppade in för en lektion i skidskolan, sedan Cissis lunch blev bortbokad. Men jag trodde skidlärare hade skidor på jobbet?



Jag överaskade Fredrik med att få åka Zorbbollen, och så här glad/nervös var han innan.




Fastspänd och redo! Fortfarande lite rädd....



Jag är också lite taggad :D

Filmer från Zorbbollen:





Tyvärr råkade jag tydligen stänga av kameran mitt i, därav det korta klippet...Men grymt kul var det!!


Nöjd

Sjukt kul dag! Efter jobbet åkte jag till byn och speglarna på Vero Moda var så bra att jag kom hem med nya kläder. Trött på färgglada hoodies, nu är det dags att vara kvinnlig!

Åver and aut

Myran


sitter på jobbet...

men ska snart hem. Ikväll kommer jag lägga upp lite filmer här, oj oj oj så skojj det kommer bli...

Man skulle kunna säga att det inte bara är jag som skriker som en liten flicka.
Jag överaskade en kompis idag som fyllt år, med Zorbing i Björnen. Oj så kul det var!


Filmer och bilder kommer ikväll :)

Kramkramkram
Myran


Nu är det våååår



Jajjamen, nu är det vår här i Åre. Solen skiner, inte ett moln på himmelen, -9 utanför fönstret, men igår var det -0.5 , riktigt t-shirt-väder med andra ord!

Får man säga Bluebird nu?



Tulpaner, då är det vår tycker jag...

 


Björnen Invitational och så mycket mer!

i
Jag tyckte det behövdes något för de lite äldre barnen i Björnen, så jag drog igång Björnen Invitational. Idag var första tävlingen, priser från Skistar Shop. Väldigt kul och uppskattat, och grymt coola kids. Dock var majoriteten av tricksen: Zero-spin double pole-grab...


Sprang på Nicke Borg i barnbacken, kusin Lina, du är hjärtligt välkommen upp den här veckan!


Planeringsmöte i Snöflingan....Jag jobbade länge på den frillan...

Senare kom det lite kids, vi pysslade lite, sen kollade vi på Aristocats!


Jesper visar upp senaste modet i Åre våren 2011


Kolla på det här!!!!

Mayas vernissage, hennes tavlor och skisser.


Maya är också väldigt duktig på att fotografera. Här, in action i Jardin Des Plants i Paris under vår tågluff i somras.



Min älskade syster bland blommorna :)


Hon är så cool, min syrra. Här på longboard i Biarritz, Frankrike, barfota och i målarbyxorna.


Alltid med kameran i högsta hugg! Utanför kasinot i Biarritz


Underbara unge!

 


En helt vanlig helg i Åre...



Igår morse hängde jag och Helena med Skistar Experience på Baksidan.
Jag har koll, men nu är det dags att ha Stenkoll på Åre..Alltid bra att hänga på Rasmus då!


 
Helena i blåsten..


Sen hamnade vi i Susabäcken..


Helena i en ränna


Sen åkte vi och tittade på Puckel-finalen


Det var massor med snygga människor där!


Sen kom Annelie hem till mig på middag

Smarriga tjejer äter smarrig mat



Sen kom Helena och de holländska journalisterna, och myste med Nellie och åt kladdkaka


Sen gick vi ut, Dahlboms och Bygget. Men inte så mycket bilder därifrån...


Offpist-clinic med skidskolan, idag på förmiddagen.
Emelie och Cicci har just för första gången förtjänat ett åk på baksidan genom att gå till toppen. Elin undrar om hon fått januari-vatten från Östersund, men du kan vara lugn vännen, jag tog det ur kranen i morse!


Emelies och Sara spanar..



Cicci och Malin. Från Malin hördes glada tjut hela vägen ner till Tott, det var jättefint där idag igen, trots vinden!



Lunch igår med Helena på Timmerstugan. Det hade vi förtjänat efter ett åk på baksidan, och två åk på sidan av Svartberget och ner i susa, följt av en av rännorna.

Allt som allt, en mycket trevlig helg! Nu sitter jag och äter matjesill, potatis och gräddfil med gräslök i.

Mer bilder på facebook.

Nu ska jag njuta av söndageftermiddagen, så lugnt jag bara kan!




Om vi hade kul? Ha, vi kom knappt hem!














Nu ska jag packa ryggan och åka bort till kabin, upp upp upp och åka skidor..

Om jag är pigg? Jag har knappt vaknat!


Hallabaloooo


Det goa vädret håller i sig :)


Vanlig syn i Björnen...


Chill i soffan..

Nu ska jag ner till Åre Skidsport och låna skidor inför morgondagen, jag och Helena ska köra baksidan med Skistar Experience, hakar på Rasmus grupp.. =)Hoppas på bra väder!

Så att ni intresse-smurfar kan anteckna

Jag ska lyssna på Keops Pyramid, sen borsta tänderna och gå och lägga mig för att sova....

Cissi och jag pratade på väg hem från träningen, om att kylan i luften, ikväll kändes som en sommarnatt...Ni vet ett sånt dygn, när det är varmt på dagen, och småkyligt på natten.
Nu kan jag ju inte jämföra minusgrader med sommaren, men vi fick den känslan och det var mysigt :)

Mmmm sommar...

Jag drömde inatt att jag, Pilly och Cissi hoppade fallskärm utan själva fallskärmen. Men det gick bra i alla fall.. Undrar vad jag drömmer inatt?

Puss


Nej men om jag..

..skulle ta och skriva lite mer om hur mycket jag saknar Martina kanske?

Jag saknar henne jättemycket :)















Nu är Martina i Köpenhamn och blir flygvärdinna..Och jag är här.. Men sen, snart, ses vi igen :)


Lite bilder från idag..


Jag och Appe Älg är glada i Björnen ( Mamma, nu ser du ju hur mina arbetskläder ser ut)



Dansar på arbetstid



Coola killen (tack vare mina glajjer) och jag tog läskiga lastbilen ner till byn för att fixa microfonen, samt hämta grejer. Men mina grejer var inte klara, så fick snällt åka tillbaka...

Det var Ganska Så Nice väder idag.



Cissi och jag var på gymmet idag,(360 situps) och när vi kom hem hade Duvedstjejerna fixat middag hemma hos oss, korv-stroganoff.
Jag fixade dessert, semlor (De hembakta :))med och utan mandelmassa, samt vaniljglass med varma hallon och riven choklad till Gluten-Pilly...


Wille, Cissi, Linnea, Pilly, Carro och Frida..


Kanonsöta Carro!



fan

jag glömde att pensla bullarna..

Bildkavalkad

Igår var det fettisdagen, så jag bakade semlor. Jag gick in till min granne Elin och så provsmakade vi dem. Sen lämnade jag 3 semlor i kylen till Robin, Cissi och Adam som var på kvällsskidåkningen.

Så här såg bullarna ut i ugnen:


Och så här när de kom ut:


Och så här när de förvandlats till semlor:

Mums!

Jag tänkte försöka mig på en favorit-i-repris ikväll, och glömde bullarna på jäsning under Worst Week på tv..Då blev de så här i stället:


tja, vi får se hur det blir.. (Jag håller på att baka upp allt mitt mjöl, behöver det ju ändå inte..)


350

Hej!
Trodde imorse att jag försovit mig, vilket skulle vara konstigt då jag har en väldigt effektiv väckarklocka, men jag var ju ändå ute igår...


Jag, Sandra, Ida, Linnea, Sara, Julia, Sofia, Sara utanför bygget..


Klockan var då 7.15, så det var lugnt.. Snoozade på ett bra tag, gick upp när Cissi gick till jobbet. Satte mig med en skål gröt och började jobba. Kände mig träningssugen och drog till gymmet.
Har inte varit där på ett tag för att jag varit risig, febrig, hostig osv. Då har jag ingen lust att träna.
Banden var upptagna, cyklade i en kvart, sen gick jag in. Jag har inte alls lärt mig när jag ska träna efter att jag ätit, men jag körde på riktigt hårt, speciellt som jag inte tränat på ett tag. Det är väll kanske tvärt mot vad man ska göra, men det var skönt att köra på hårt. Sen gick jag ner och gjorde 350 situps, de sista 50 med en hantel på 5 kg. Kanske inte mycket, men fyfan vad det kändes. Kul var det också. Skönt att träna när det inte är så mycket folk där. Det jag skulle komma fram till, var att situpsen, eller i alla fall antalet, fick mig att tänka på när jag tränade Taekwondo.


Hela gänget i Österåkers TaekWonDo

På den gamla goda tiden, stod vi alla (I vuxengruppen) i ring, sen körde vi situps på golvet. Vi körde situps i takt med att person nr 1 räknar till 10, sedan tar person nr 2 vid och räknar till 10, sen kör vi tills vi gått laget runt. Med små pauser. Hajjar ni? Så enligt den här bilden skulle det betyda 36x10..men det var sällan alla var där..Sjukt jobbigt, sjukt kul!


Vi stretchade sjukt mycket. Träning måndag, onsdag och fredag. Måndag var det inriktning på självförsvar, onsdag teknik och fredag fight. 2 timmar varje gång. Ca en halvtmme stretchning varje pass.

Ni ser den lille herren framför flaggan? Det är vår tränare, master Soliman Alinasab.
Han har tränat och lärt upp tränarna till det iranska landslaget i Taekwondo, vilka brukar slåss med korea om världstitlarna.

 

Master var väldigt noga med att vi stretchade. Jag minns speciellt en gång, första träningen efter sommar-uppehållet när vi precis skulle sluta, och vi satt på golvet, i skräddarposition, med fotsulorna mot varandra. Han trycker då ner mina knän och huvudet mot golvet, och ställer sig på mina knän! Man måste vara vig när man tränar Taekwondo :)


 

Sjukt roliga år, jag saknar det!


513

513 kronor kostar en flygbiljett hem. Jag är sugen på att åka hem till Stockholm. Finns så många jag saknar hemma. Jag var hemma för lite drygt två månader sen, men då hann jag knappt träffa någon.
Då var jag mest hemma med familjen.

Borde man åka hem snart kanske? Jag har två månader kvar i Åre, just nu, på minuten nu ikväll, känns det som alldels för länge..





Ni där hemma, glöm inte bort mig, snälla!

Fettisdagen

Fettisdag idag, vilket jag blev påmind om igår när jag satt i bilen på väg hem från Fredrik.
Jag åkte igår och lämnade tillbaka madrassen jag fick låna av honom när Ralph och Max var här. Stannade kvar, snackade skit, sen åkte vi iväg och käkade med Tommy och Erik som också bor på Continental.
Hanna joinade och sen drog vi tillbaka och såg Gulliver´s Travels. Väldigt rolig film!

Så, alltså, på vägen hem sa de på radion att det är fettisdagen idag. Sista dagen innan Påsk-fastan börjar.
Jag satt och nynnade på en Arash-låt av någon anledning. Jag undrar om det var därför (låten är på persiska, långsökt jag vet)jag inatt bland annat drömde att jag var fängslad i ett iranskt fängelse, och skulle stenas till döds. Men jag hade ändå en chans att gå ut och samla namnlistor för att jag skulle slippa dö. Gissa om det var mycket ångest i den drömmen? Jag har sett två filmer, förvisso utslaget på ett par månader, men om kvinnor  stenats till döds. Soraya M och The Stoning. Väldigt intressanta och bra filmer.

Jag drömde också att jag fick sjunga samtliga sånger ur Chess, för att Tommy Körberg och Anders Ekborg behövde vila. Det var kul :)

Men, fettisdagen, det har nu fått mig att baka egna semlor. Jag har tänkt baka upp allt i skåpet, och ge bort. Då slipper jag slänga allt mjöl och sånt innan jag åker hem. Så nu gräddas 12 semlor i min ugn. Sen ska jag iväg ner till Julia som bor på ovanvåningen på Camp Åre-huset. Förfest, innan Bygget. Jag har blivit lovad Singstar, så nu är jag lycklig som ett barn!

Tack för lånet!



Har man tråkigt så har man... Detta hotbrev kan nu befinna sig i mina grannars brevlåda, ingen som vet...

lunch i björnen

Idag sitter jag på skistarkontoret nere i byn. Jag åkte upp till Björnen på lunchen för att träffa skidlärarna och äta med dem. Åh vad jag avundades dem, när de skulle ut och åka skidor efter lunch. 25 glada rödingar, tillsammans gick de så fint iväg.. =) Tillbaka på kontoret har jag just haft fruktstund för mig själv, med banan och clementin. Det fylls på hela tiden med sånt här, det görs det inte i Björnen. Så jag är rätt nöjd ändå..

Lillebror åkte hem i morse. =( Men vi har i alla fall haft en mysig helg :)



Glada Björnen!


Söndag eftermiddag i bilder

Ingen riktig slapparhelg utan skidåkning på TV - Den här gången: Herrarnas slalom från Slovenien



Taggad och på väg ner till byn

Pilly superladdad inför efterlängtad speldag på Banhof. Kalaha och Yatzy...



Mysiga Mysan Myser


Smarrigt mellanmål


Dags för Backgammon!


Supersöta SuperCissi i Soffan


Pilly Brun, My Vit - Rond 1


Rond 2


Rond 3


Jag har en kvar, får dubbel-sexa. Skills!

My - Pilly: 3-1


Lavin i Åre

Jag får veta att det gått en lavin i Åre, genom att Juni ringer mig och vill veta att jag är oskadd. Fin ahon hade hört att det gått en lavin i Åre och hörde av sig :)

Jag mår jättebra Juni, och jag är så glad att du ringde :)
Jag längtar hem lite nu, så det kanske blir ett besök i Uppsala snart, vem vet :)

Jag hoppas att Juni, Anna och alla andra vaknar och bestämmer sig för att strunta i Tänndalen, och komma hit och hälsa på här i stället!!

Saknar er alla!

Pussokram



Jag och Juni är kaxiga, en myig tjejkväll för väldigt länge sen..

Brink

vann vasa-loppet. Kul för honom!



Jag knatar hellre upp till toppen av Åreskutan, från byn, än åker Vasaloppet.
På den här bilden har vi dock tolkat.

Mamma och Pappa har varit duktiga


Här har ni Gustav och Max i vårt badrum i höstas när de skulle på, surprise, maskerad! Här får ni en hint om hur vårt badrum sett ut..

Här kommer bilderna sen Mamma och Pappa sett till att fixa till det lite...:








I wanna get dirrrrty and take a SHOWER!!!! =D (Det här är alltså badrummet på ovanvåningen där vi barn bor, när vi inte är i Åre eller världsmetropolen Dals-Ed, Dalsland där Maya hänger 10 månader om året)



Mitt sovrum hemma..
Nästan så att man får hemlängtan =P <3

Jättefint Mamma och Pappa, bra jobbat!

Helgen i bilder

Vi spelade Galenpanna i fredags, sjukt kul! (Jag vann =D )



Vi var på Bygget i Torsdags och såg Oskar Linnros. Här, en suddig bild på mig och Linnea från Skidlärarlinjen :)


Grimas-time på Parkvillan - Fredag


Snyggbror - Fredag



Grabbarna på Parkvillan - Fredag



"TYST JAG TÄNKER!" Musikquiz på Parkvillan (Vi kom tvåa, till vårt försvar så lyssnar jag inte så mycket på Motörhead, och jag vet definitivt inte vad Def Leppards trummis har för handikapp. Eller ja, nu vet jag ju) - Lördag



Lillebror har alltid haft en förmåga att kunna somna var och hur som helst...

Och sist men inte minst:


Får man ingen tvätttid får man improvisera i badkaret, för att få rena underkläder!

Snart dags att ta på sig jackan och ge sig ut. Idag är det mulet, lätt vind, och knappt -3. yeey!


Igår var det konstigt väder hela dagen. Ena stunden var det strålande sol över hela dalen, 10 minuter senare såg jag inte ens tott, ibland inte ens skorstenen vid sjukhuset. Då är det dålig sikt vill jag lova!

Over and out


The Brother is in the building!

Ma brother from da same mother is here!
Jajjamän, Max har kommit hit nu, och Ralph också för den delen!
Så nu sover det två glada tonårspojkar i mitt vardagsrum.

Igår var vi på Bygget och såg Oskar Linnros. Jag tror jag kollade en låt. Sen gick jag och köpte en sprite. Igår resonerade jag som så, att det blåser storm i Jämtlandsfjällen, och då kör jag hellre till Bygget och hem, och så slipper vi alla löjliga taxikostnader.

Budget utgång:
Inträde trots bygget/skistarkort:120:-
Garderob:                                        30:-
Sprite:                                              32:-
Red Bull:                                         40:-
                                                         222:- Vilket är detsamma som en ihopfällbar Samsung kostar nu, enligt Elgigantens tv-reklam. Jag hade alltså kunnat få en übercool telefon igår, i stället för att gå ut! Men lätt värt det, vi gick wild and crazy och körde skidlärardansen, eller DansenCissiOchPillyLärdeSigIThailand-dansen, på dansgolvet igår. Väldigt skojj! Tack Emelie, Linnea och Ida!


Brushaaaaaan...


...och hans storasyster i somras!


Flytten till Duved

Ja, så har min kära granne flyttat. Från torpet. Till Duved. Jag kunde gå till henne i pyamas, nu är det inte lika kul att göra det längre. Men mysigt var det! Jag var där igår på premiärmiddag.
Lite bilder:

Finns det dåligt med parkeringsplats får man improvisera. Återigen, bästa Åre-bilen!


"Älskling, skrapar du bilen? Jag åker om fem!"
En inte fullt lika smart parkering.


Nellie var väldigt trött efter flytten


Taggad efter god middag. Det blev lasagne på kyckling, spenat och nått mer gott.. :)


Annelis nya boende

The nobel art of "hasning"



This is me hasing the course- nej jag bara driver lite, jag är så otroligt uttråkad just nu.
I alla fall så filmade jag när jag hasade ner till lunchen, inte lika snabbt som när vi kör efter åkarna, men i alla fall. För alla er som undrar hur banan ser ut, i en annan vinkel än från TV-soffan.

Roligt eller serriöst??

Kan ni hjälpa mig?
Driver de eller är det här nästa grej?
Vad tror ni?
http://www.raxski.com/

Hanna, du jobbar med skiduthyrning, är det här nästa grej i Björnen tror du?

Jag har inte gått på det än, och orkar knappt ta reda på vad det är så hjälp mig snälla.


Lite filmer från helgen


Uppe vid start. Här får alla ni som undrar (=mamma) koll på hur vi står



Här ser ni också när hasarna skickas iväg efter åkaren



Uppe vid start, söndag

Four Chord Song med orginal



Jag är hemma sjuk idag, och då pysslar jag med sånt här.

Här är en länk till en Spotify-lista jag gjort, med alla orginal från Axis of Awesome´s Four Chord Song. Förutom Beatles Let it be, AoA´s birdplane och Tim Minchins låt, de fanns inte på spotify. Jag tog en karaokeversion på beatles. Det finns säkert redan en sån lista på Spotify, men det var rätt kul att göra den.

Jag vet att videon inte är ny, jag och pappa satt och spelade det här medley:t på gitarr hela sommaren, men jag gillar det!

Spotifylistan: Four Chord Song

Söndag, World Cup Åre




Sofia joinade äntligen på söndagen, och var taggat till tänderna, när det var dags för damernas Super-G!



Nicke D och Robin passar på att fördriva tiden, ni som är trogna läsare vet ju med vad ;D



Under lördagen hade jag ju min blå dunjacka, men i söndags ville jag vara lika häftig som skidskolan. Dock hade jag inget skidlärarställt, och mitt jobbställ är på tryck, så det fick bli vinrött. Nästan lika häftigt!


Faller för grupptrycket och checkar in

Niklas Danielsson has checked in at Lillbranten, Åre


Solen retas, ska han komma fram?


Starten - Behind the scenes


Det blåa bakom nätet är Anja, sedan hon just kört ur. Ville inte fota när hon precis landat in...Hon åkte skoter ner pga aj aj i knät..


Taggade hasare Mattias och Sofia, checked in at Stöveln


Myran, super stoked!


Prisutdelning i mål.

Vad säger ni, lite filmer nästa gång?
Ski out


Pjäxor och hästar = Maya

Jag har en lillasyster som heter Maya. Maya är 4 år yngre än mig. Snart fyller hon 19 och ibland kommer hon och hälsar på mig i Åre.
 

Ibland promenerar hon i botaniska trädgårdar i Paris med mig.



 Ibland åker hon tåg till Italien med mig.


Ibland promenerar hon runt i Sorrento


Ibland sover hon på en parkbänk i Zürich

Och ibland, ska min lillasyster Maya åka på skidkurs i Österrike. Som nu, nu är Maya i Österrike för att gå en skidkurs med skolan. Sist Maya var här i Åre var hon på Åre Skidsport, där Krille fixade med hennes pjäxor, nya sulor i tryckta pjäxor. Maya har nämligen väldigt svårt att hitta pjäxor som funkar. Hon hittar ett par som passar jättebra och som hjälper henne med åkningen supermycket. Halva gänget som åkte buss med Mayas klass, skulle tll Italien. Då är det någon av Italienarna som råkar få med sig fel pjäxväska. Så nu står Maya nere i Österrike och ska gå skidkurs, utan sina nya pjäxor. Jag skulle gissa på att hon är lite bitter. Och arg. Och förtvivlad. Det skulle jag vara i alla fall...

Här är en film där Maya också verkar lite bitter. Och arg. Och förtvivlad.


(Må jag tillägga att Maya numera går på en skola där de läser kursen Häst A, typ)

När jag ser den filmen vill jag alltid lyssna på:
Agnetha Fältskog – Min Ponny

Maya, min älskade, jag hoppas verkligen att det löser sig med pjäxor gumman!


Vi hade det rätt gött i Spanien systeryster!




Maya strikes a poose


Maya med en hundvalp på en vetrinärsklinik i Spanien. "Animal para adoptzione" eller nått stod det på en skylt.
Vi var inne och gullade med hundvalparna flera gånger den veckan. 3 månader efter att vi kommit hem, sände Uppdrag Granskning ett reportage om att den vetrinären fuskade när han godkände valparna som skickades ut i världen, t.ex. till Sverige. Inte avmaskade, vaccinerade, kollade osv. Oooops!



Jag älskar dig Maya!


RSS 2.0