Tisdag

Spännande rubrik på en spännande dag.
Jag fortsätter på temat Smoothie. Så gott, så lätt, så lite disk! Mumma!
Och matlådan var ju bara så perfekt som det går, jag är så nöjd med mig själv.

Imorgon kommer Cissi, så nu har jag gjort plats i kylen. Vi har ungefär sjuttioelva köksskåp, så den biten är luuugn!Vy från balkongen i morse:

Och så granen nedanför mitt fönster =) oooooch, när man inte orkar gå till gymmet innan de stänger, langar man fram mattan på golvet. Tack lillasyster för jättebra födelsedagspresent (yoga-set) Helt perfekt nu! Puss!

Nu har jag inga mer bilder!! Inte heller något jag orkar skriva om =P

Natti!


Veckans tips!

Så här smarrigt ser det ut när man blandar Robins hälso-tjofräs med juice, något han rekommenderar:


Men gör man det har man ju chans att bli så här het:

Så jag klunkar på! Hö hö

Laga maaaaaat

Jaaaaa.....När andan faller på, då kan jag skriva mycket!

Jag hann i alla fall med 10 min på cykeln innan det var dags för MRL. Det var skitkul idag, och det kändes grymt bra! Pressade mig själv lite extra mycket, det är många övningar där jag inte är så van vid, men det gick bra ändå. Mycket roligare också att gå på pass när man har lite koll på vad som kommer. Sen gymmade jag lite i en halvtimme. Ska inte gå in på nått advanced tränings-snack, för det har jag inte koll på. Jag kör det som är skönt och kul, lite benpress (heter det så?) lite rygg och armar. Jag tränade nedre delen av ryggen igår, och det kändes som om jag blivit skjuten idag, så jag körde på lite till och stretchade..Får se hur det känns i morgon..hmmm...
En sak som jag i alla fall ser stor skillnad på, är hur mjuk och vig jag blivit igen. Blir bättre och bättre varje gång, men det kan ju ha att göra med, att jag lägger ca 15-30 min på att stretcha, och då framförallt benen. Men som sagt, det är skönt, meditativt. Och lite coolt att kunna stretcha i spágat och split =) ( Hur stavas det? Stavas det så?)

Jaaa...och så kom man hem. Skrev en novell om Rom, använde Robins stavmix till att göra en smoothie på mjölk, banan, mango och hallon (Så jefla gott!) och chillade lite.

Fick uppdatering om hur min kompis mår, som är sjuk. Jag känner mig väldigt tafatt när jag inte kan göra något.. Men det är skönt att höra att hon kämpar på! Hon är tuff! <3 Jag tänker på dig hela tiden ska du veta!

Eftersom jag blev så mätt på frukt-blandnings-tjofräset, lagade jag mat lite senare, till matlådor.
Resultatet blev följande: (Notera min fina kryddhylla!)Det kanske inte syns vad det är, men, det är:
Två kyckling-filéer som jag stekt med salt och peppar, BARA.
Sen, när de var nästan färdiga, hade jag på min, nu vanliga, blandning med creme fraiche, philadephiaost och sweet-chilli-sås. Det är säkert jätteonyttigt men det skiter jag i för jag har tränat rumpan av mig idag, mohahah!
Seeen så har jag också haft potatisklyftor, klyftor av rödbetor och sparris i ugnen.
Över potatisen hällde jag en blandning av olja, salt, peppar, färsk rosmarin (se kryddhyllan) och pressad vitlök. Som en marinad typ. Avancerat va?
Ingenting på rödbetorna men liiiiite smör på sparrisen, som jag för övrigt la in lite senare för att den inte skulle behöva kännas igen med kol-14-metoden (hö hö)

Måste bara säga: Man kan inte snåla med mat om man ska vara ute i backen hela dagen, speciellt inte när temperaturen ligger kring -20. Våga vägra nudlar!

Får se hur smarrigt det blir i morgon..När jag eh..Microkickat det....
Men nu har jag i alla fall lunch i morgon! Och i övermorgon..Så duktig jag är. Spontanapplåd till mig själv!
Jaaaa jag ska sova nu! Ska ha med mig vatten vid sängen, drömde säkert 10 ggr att jag var otroligt törstig. Tror jag svepte en liter vatten när jag vaknade!(Det är rätt mycket för att vara jag, i alla fall på en gång..)

Det var jättemånga på jobbet idag som gav mig fina komplimanger för min jacka. Det gör mig glad =)

Godnatt alla!


Tips till Mayas kompis, om Rom

Rom

Sevärdheter:

Colosseum – arena för bl.a gladiatorspel, men även för avrättningar, gruppvåldtäkter av slavinnor, djurhetsningar m.m. Även bostäder under medeltiden.

Palatinen (en av Roms sju kullar, under Romartiden låg här de kejserliga palatsen)

För att komma in på Colosseum och upp på Palatinen krävs biljetter. Du kan köpa en biljett för båda på flera stället. Jag rekommenderar på vägen mellan Forum Romanum och Colosseum. På väg mot Colosseum finns på höger sida ett bås där man kan köpa biljetter. Köerna vid Colosseum blir till för att folk köper biljetter i själva ingången på Col. På Palatinen har ni fantastisk utsikt över hela Rom, man ser Colosseum, Circo Massimo, Peterskyrkan, m.m

 

Forum Romanum- den centrala mötesplatsen i Rom, här sköttes all politik. Tempel, kloster för oskulder/nunnor som brändes på bål om de hade samlag med en man, Ceasars talarstol m.m finns här. Gratis att gå in här.

Viktor Emanuel Monumentet – ligger vid ett stort busstorg,  gå hit på kvällen, det är väldigt vackert upplyst! På höger sida av gatan som går rakt ner, när du har monumentet i ryggen, ligger en japansk galleria, besök!

 

Spanska Trappan – ligger vid Piazza di Spagna. En av Roms mest kända sevärdheter ( senaste gången jag var i Rom, i mars 2008, var jag helt själv på trappan, eftermiddag) Nedanför trappan ligger en shoppinggata med alla stora klädmärken. Kul att gå och kolla! Louis Vuitton, Gucci, Prada etc.

 

Söndagar: Marknaden i Trastevere. Jag tror den är över en km lång. Hur mycket prylar som helst. Skor, väskor, kläder, skärp, plånböcker, klockor, smycken, parfymer m.m. Men var försiktig, det är olagligt att köpa kopior i Italien, så köp inte på gatan av gatuförsäljare!

 

Kyrkor:

Peterskyrkan, såklart. I hjärtat av Vatikanen ligger en av världens största kyrkor som ritats bl.a Michelangelo och Bernini. Runt St Petersplatsen står en båge med kolonner,i 3 rader. När man står på speciella ställer på Petersplatsen ser man bara en perfekt rad av kolonnerna, arkitektoniskt mästervärk! Ovanför kolonnerna blickar div profeter och helgon ner på en =)

Här finns också två vackra fontäner samt en

MEN! Innan ni besöker kyrkan måste ni in på Vatikanmuseérna! Vet ej vad det kostar, men det är värt det. Världens största konstsamling, där bl.a alla statyer blivit ”förstörda” av kyrkan själv. Man ansåg någon gång på 1700-talet(tror jag det var) att alla statyer som var nakna, var för lockande (!) för vatikanens invånare, så man högg helt sonika bort alla könsorkan på de manliga statyer, och satte för fikonlöv av gips! Här finns också det kända Sixtinska Kapellet, som Michelangelo spenderade 3 år att måla, liggandes på rygg på enorma ställningar. När ni kommer hit, respektera tystanden, annars blir vakterna arga! Här får man tyvärr inte ta bilder, men det gör inget. Michelangelos fresk (väggmålning) på en av väggarna, är den mest kända i världen, och heter Den Yttersta Domen.  

 

Pantheon – Också ett måste!! Ett gammalt ”hedniskt” tempel som senare blev kyrka när kristendomen tog över. Dess enda ljuskälla inne i kyrkan, är ett oculus – ett runt hål med en diameter på 9 m. Står du vänd så att du har kyrkan framför dig, finns till vänster en av de bästa gelateriorna i Rom. Våga prova smaker! Jag kan dock rekommendera deras citron-sorbet.. =)

Santa Maria Maggiore – en av Roms 4 huvudbasilikor ( Peterskyrkan är en annan)

Här ligger bl.a arkitekten Bernini begravd. Värt ett besök!

 

 Santa Maria della Vittoria – numera mest känd från filmen/boken Änglar och Demoner av Dan Brown. ( Mordet kopplat till elementet Earth-jord, begicks här, i boken.) Statyn Heliga Theresas Extas finns här.

 

San Clemente – jag TROR att det är i den här kyrkan man kan gå flera våningar under jord och se bl.a katakomber. Genom århundraden har landytan stigit, och lagt gamla kyrkor och bosättningar under jord. Man kommer alltså ner till vad som var markplan för 500 år sedan.

(Dock fick jag för första och enda gången, hittills, i mitt liv, rejäl klaustrofobi här och var tvungen att gå upp igen…)

 

Villa Borghese är en stor och vacker park i Rom, hit måste ni gå en eftermiddag.

Här finns också Galleria Borghese där flera av Berninis skulpturer, bl.a Apollon och Daphne,  finns. Jag som är konsttokig, svävade på moln här.  Den svenske läkaren och författaren Axel Münthe tog ofta promenader här med den lilla hunden han fick av Drottning Viktoria, i början av 1900-talet. Man kan läsa lite om Rom i Münthes bok Boken om San Michele .

 

Fontäner:

Fontana di Trevi – en av Roms mest kända fontäner. Gå hit på kvällen (för hit MÅSTE ni gå).

Ställ er vid kanten, med ryggen till fontänen och släng ett mynt över axel. Det betyder att ni kommer komma tillbaka hit med den ni älskar! Vattnet till fontänen kommer via akvedukter från Romar-tiden direkt från alperna. Det är smältvatten från vintern. Fontänen är byggd upp på fasaden av en byggnad. Det var i den här fontänen Anita Ekberg badade i filmen La dolce Vita från 1960. Om du står vänd så att du har fontänen framför dig, finns det på vänster sida om fontänen: en av de bästa Gelaterior – glassbar i Rom. Tänk bara på att här måste du först gå in och betala för glassen, välja hur många kulor du ska ha, och SEN ge kvittot till den som står i själva glassbaren. Annars får du stå i kö länge för ingenting.

På en tvärgata till Fontana Di Trevi finns en av de, enligt mig, bästa restaurangerna i Rom. L´archetto.

 

Fontana dei fiumi – De fyra flodernas fontän, väldigt vacker fontän. Återigen en plats som är viktig i änglar och demoner. På Piazza Navona. Har ni tur ser ni en gatukonstnär som dansar med fingerdockor. Han gör ett väldigt häftigt nummer med Michael Jacksons Bad. Gammal gubbe med långt hår, ser ut som en cirkusdirektör. Kolla in honom!

 

Piazza di Fiori – Blommornas Torg, vacker marknadsplats om man vill strosa runt. Har för mig att det ligger på gångavstånd från Pantheon

 

Castel Sant´Angelo och Ponte Sant´Angelo – ligger i närheten av Peterskyrkan. Det finns en lönngång från Peterskyrkan till Castel Sant Angelo, för att påvarna skulle kunna fly om Vatikanen blev attackerad. Också uppmärksammad i boken Änglar och Demoner. En av Roms vackraste broar. Hit bör ni gå.

 

Den protestantiska kyrkogården – Otroligt vacker kyrkorgård där bl.a Keats ligger begravd. Maya, det är här statyn med den gråtande ängeln finns.

 

Carcallas termer – gamla badhus med många vackra lämningar.

 

Ostia – hamnstaden utanför Rom, hit tar ni er med tåg från stationen som ligger vid den Protestantiska Kyrkogården. Väldigt vackert, lite likt Pompeji.

 

Fler tips:

Åk tunnerlbana. Roms tunnelbana har två linjer, Linje A och B, som går fram och tillbaka, och möts vid den stora centralen Termini, vartifrån även regionala, nationella och internationella tåg går. Det går även ett tåg ut till Leonardo Da Vinci-flygplatsen.  Maya och jag stannade en stund på Termini när vi var på väg från Genova (?) till Neapel på vår tågluff.

Tunnelbanestationerna ligger lägligt vid alla de stora sevärdheterna. Till Fontana di Trevi och L´archetto kan jag doc rekommendera att ni åker buss, det är lättare. Tror det är buss 4 eller 5, men kolla upp det!

 

Gå lite vilse! Då hittar ni era egna smultronställen!

 

Gå runt kring Colosseum och Palatinen, det är väldigt vackra områden med gigantiska pinjeträd runt om.

 

Läs Änglar och Demoner, se SEDAN filmen

 

Gå in och koll på mina bilder från mina resor till Rom på Facebook J Där hittar ni nog tips!

När jag var där, såg jag allt och lite till, man kan tröttna tro mig.

Som alltid i en storstad, ta med bekväma kläder och SKOR.

Försök bo centralt, gärna nära Termini, då det är gångavstånd till Colosseum därifrån, nära till busstorg, Carcallas termer, tågstation m.m.

 

Läs resetips, t.ex. Aftonbladet har rätt bra. Jag har med grejer hemma, från när jag var där, kan skicka mer tips i helgen.

 

Lycka till och ha det fantastiskt i världens vackraste stad!


Kallt!

Idag hade jag behövt skidglasögon och en gammal hederlig rånarluva när jag gick till jobbet, hu så kallt det var!
Hörde någon som sa att det var -23 i morse. Gissa vad snacket gick om, i fikarummet?

Parasiterna i Östersund är det ett par stycken som åkt på, låter inte så kul!

Igår kom Pernilla och Cecilia hem från Australien-resan. De hade hunnit avverka Thailand, Kambodja och Bali också, inte ett dugg avundsjuk! Men idag fick jag i alla fall tag på Pilly som berättade om hur bra de haft det, och snart kommer de upp till mig :)

Blev erbjuden att vara statist på en SLAO-kurs som går den här veckan, de utbildar skidpatrullörer. Man får spela offer, för att de ska få träna. Det gjorde vi på skidlärarlinjen, riktigt kul och lärdomsfullt!
Men har bokat in mig på pass ikväll. Plus att det är gaaaanska så kallt fortfarande, så är inte så sugen, tyvärr.
Mage-rumpa-lår-pass. Tänker vara först på en liten boll den här gången. Sist kom jag knappt upp, fick en för stor boll. =/ Men ikväll blir det till att satsa gärnet! Ska gå ner dit nu och värma upp lite. Sen ska jag npg hem och trycka ihop mina saker, har spritt ut mig lite i lägenheten. Fixa lite inför flickornas ankomst =)

Bye bye

WOW-dag!

Wow, vilken dag! Solen sken och det var sviiiiinkallt! Men vad gör väll det? Robin kom och hämtade mig och så åkte vi till Gästrappet och åkte skidor. Och! Jag är så nöjd med min jacka! Jag var så varm och go hela dagen, jag satt till och med själv i liften en gång (vi kom ifrån varandra lite), hade googlarna uppe, och NJÖT! Svinkallt, snökanons-flingorna stack i ansiktet, det var rätt kallt om benen, men jag mådde så BRA! För jag var varm innanför jackan :) Så löjlig jag låter om min satans jacka, men jag är så glad. Nu sitter jag på min yllefilt, med ett fårskinn bakom ryggen, lyssnar på mysik musik, och tittar ut över byn, och backen vi åkte i för inte så länge sen.


Föret var riktigt bra. Jag som i vanliga fall brukar sky snökanonerna som pesten, hade rätt kul i högarna som bildades, inte alls så tär tung och jobbig snö som det brukar bli. Härligt lite folk i backen, de flesta som var där kände man igen lite, eller så gjorde någon av polarna det. Hade man tålamod i 20 sekunder kunde man få backen för sig själv och bara njuta. Jag tackade Gud för den lilla försäsongsträning jag gjort, stog på som f*n och blev inte så trött föräns näst sista åket (vi tog aldrig det sista, klok ska man vara). Ska väll kanske dock svänga förbi Skidsport och byta pjäxor någon dag, hälen satt inte alltid där den ska, och eftersom jag tar ut mina formgjutna sulor varje kväll när jag torkar pjäxorna, har inneskorna blivit rätt nötta. Det gäller att prioritera sina inköp här uppe!


Lite senare ska jag ner till gymmet, funderar på att gå på Body Balance-passet idag (Blandning av Yoga, Thai chi och pilates). Det är ett grymt bra pass, och stretchningen i slutet gör att jag går in i en sorts lycklig dvala. Jag älskar att stretcha...:)

Hur skönt är det inte, att komma hem och inse att man har en massa smarriga matlådor i frysen?


Nu ska jag sätta upp en lapp på dörren, så att brevbäraren vet vart jag bor!

Puss!


Lite krångel

Försöker betala flygbiljetten hem, jag ska hem nästa helg. Men det går inte så bra...Har vänt upp och ned på lägenheten och börjar inse att den nog ligger och vilar i Stockholm. Så jag får ta lite hjälp hemifrån med själva bokandet.

Snart ska jag ut i backen och prova min nya jacka :) Under tiden lyssnar jag på: Bon Iver – Skinny Love Bra låt

Arrividerci!

Som en sorts hat-kärlek

Jag både hatar och älskar att komma hem mitt i natten, när det är svinigt kallt: och tårna tinar!
Det gör så ont, men är så skönt, när de blir varma igen.
Detta var nattens filosfiska tanke.

Nu när jag kommit hem från en trevlig kväll, med trevliga människor, lyssnar jag på detta när jag borstar tänderna : Oskar Linnros – Ulla och Åke

Sov gott!

 

Myran


New jacket :)

Me, Elin and Jenny went to Duved to ski. The girls wanted to try some new skis so I met up with my younger friends. We took a run in the forest, (took guite some time) then we went inside for a break, it was freezing and they wanted to have something to eat.
Then the girls, who had taken 4 runs in the slope, called and wanted to go to Åre village, for some shopping. Elin found some christmas presents and Jenny found a pair of jeans. And I found a jacket! Why be cold when you can dress smart?


 


I also bought the orange and pink Sweet-hat, I think it goes well with the jacket :)
But I promise, I will(I´ll try to) not nuy any more hats this season...I have way to many, and I left a lot at home in Stockholm...What can I say, I love them!

Like I said, right now it is pretty damn cold up here! Looking forward to this season, but we´ve been told it is going to be the coldest one for centuries..Not looking forward tp that particular part... =P

But still, it´s cosy! I look like this when I go to work:


Ci vediamo!


Dear Sandrina,

-15 on the other side of my window. I wanted to see -3, but thats life! Going of to Duved today, because I was told that the skiing in Åre village wasn´t the best. I´m going with two friends, and I will also meet up with my boss´s son, the coolest little guy I´ve ever met. He´s 7 years old. Last weekend he took me out skiing in the forest between the slope and the ski lift. Cool kid!

Yesterday we were at the bar Dahlboms, my favorite place in Åre. 5 girls, who all wanted their famous Sushi, but they didn´t open the sushi-kitchen until dec 9th. So we´ll go there again on the 9th, to eat sushi, and then of to the next club, since the swedish singer Oskar Linnros will play there. Oskar Linnros – Från och med Du <--Spotify link. Reminds me of summer at the island =)

But we stayed at Dahlboms all evening. It was great, a lot of familiar faces, new people coming up every day. The first formally day of the season is on dec 10th. The weekend of dec 10-12th, I´m taking an avalanche-course, to learn more about avalanches and how to ski the smartest in an avalanche enviroment. I´m really excited!

Just finished with my oat meal, have to get dressed for the slope now!

Pusspuss =)


Planer, planer, planer..

Jag ska ner till Dahlbom snart, och äta med Elin och en massa andra tjejer från shopen.
Tror det blir Sushi, något jag lärt mig äta, så här på äldre dar.
Imorgon ska jag prova Gästrappet och se hur åkningen är där. Är rädd att det är lika äcklig snökanons-snö som i Stjärnbacken, men det ser i alla fall fint ut när man åker förbi. Sen åker jag nog bort till Hamre också och åker med de coola ungarna jag träffade förra veckan. Elin och jag har även planerat in en liten runda i byns butiker. Jag vill köpa en dunjacka som lämpar sig bra för skidåkning. För det är rätt kallt här uppe nu!


Stjärnbacken avklarad

Nyss hemkommen från första dagen i Stjärnbacken. Eller dagen, åket. Ett åk blev det, allt som allt. Träffade Sara Thoursie som berättade att det var svinkallt och dåligt längst upp, bättre nere. Träffade Pernilla, JOnas och Ville, och sen Maya och Daniel. Vi åkte upp, och HERREGUD så kallt det var. Jag började skratta i ren desperation. Kallt var det, efter 15 m i backen såg Pernilla ut att ha fått en vit fläck. De hade öppnat cykelvägen ner till Stjärnbackens topp. Därifrån var halva backen öppen. Bara hård snökanons-snö, och isklumpar. Men längre ner blev det finare, utanför pisten var det rätt skönt. Klarade av årets första vurpa också, då jag hamnade i en grop i rätt hög fart. Det var kul!
Sen åkte vi allihop in på hyddan och fikade :) Varm choklad, och där satt vi i nästan en och en halv timme tror jag. Sen åkte vi ner till parkeringen, och ja. Här är jag. =)

Nu ska jag äta lunch och sen gå ner till jobbet!
Hej Svejs


Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Ja, nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig.
Jag gick hem till Sandra efter jobbet, hon hade lånat min bil och börjat köra bort saker. Vi tog ner det sista och körde bort till hennes lilla boende. Litet och mysigt! Riktigt trevliga vänner också =) Men personen som valde tapeter och gardiner den dagen kan ju inte ha varit riktigt riktig i huvudet. Men men, bajsbrunt på väggen kommer du nog kunna leva med min vän!

Sen hade jag ju tänkte skriva en superhajpad träningsrapport här, men, nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig.
Jag stod och lagade mat (potatis och rödbetor i ugn, toppat med färsk rosmarin, till det kokt lax som jag sedan lät puttra i lite philadelfiaost, creme fraishe, sweet-chilli-sås, färsk timjan, grön sparris och sallads/sockerärtor) när plötsligt! - det ringde på dörren. Trodde först att det var de inte så härliga polackerna i lägenheten intill, men icke!
Fröken Thunborg i den andra lägengeten intill kom på besök, och stannade någon timme. Riktigt trevligt, har knappt sett henne sen hon flyttade upp. Vi tjötade på om allt och ingenting, mest säsongandet (kommer bli den bästa någonsin). Hon gav också min mat högt betyg, känns bra, jag menad, bruden har ju stenkoll =)
Sedan var det till att diska och fixa lite. Och då hade ju gymmet stängt. Snål som jag är har jag inte hämtat ut någon nyckel (300 kr) som gör att man kommer in 24/7 (Det är så en nyckel fungerar förstår ni) på gymmet.
Så det blev till att ta hand om mina nyförskaffade julblommor, och fixa adventsljusstakar. För snart är det jul!

Sen gick jag in och lyssnade 10 ggr på : http://www.youtube.com/watch?v=9O7GByZ1-zg , som Johan visade mig. Har lyssnat på studio-inspelningen på Spotify, och när man sedan hör den här versionen, blir den sååå mycket bättre! Fantastisk låt, tack Johan, du ger mig alltid så bra tips! Sluta aldrig för guds skull!

Nu ska jag duscha, sen sova! Så att jag orkar hänga på grindarna i morgon.. Det var visst VM:6-an och Stjärnbacken som öppnar i morgon, inte Gästrappet. Nu blir det ju inte alltid som man tänkt sig. Men lika glad för det är jag!
Pussokramsumbanan!
Fia, ditt konstverk står på hedersplats ovanför min säng bara så du vet! Tänke på dig jämt, min fina vän! <3

Snörapport från Åre

Jag gick hem under lunchen, för jag hade ingen rolig matlåda. Lagade lite mat och skrev till lillasyster.
Många på jobbet går och tränar under lunchen, men jag tyker bättre om att träna på kvällen. Då hinner jag lite mer, och så får jag stå länge i duschen efteråt :)

Det snöar i Åre nu. Men över borta vid Tegefjäll ser det fint ut, lite moln uppe vid topparna, men bakom det, ljusblått! Det har legat ett dis över byn sedan jag kom hit, har nog med snökanonerna att göra.. Fint är det i alla fall, och snö blir det! Hoppas att det fortsätter snöa tills i morgon, ska åka skidor på morgonen. Förhoppningsvis hela förmiddagen, men då ska det nog till att jag hittar någon att åka med. Annars blir det lite småtråkigt att nöta samma pist. Men många jobbar! Sånt löser sig ju dock alltid :) Jag är inte oroad!

Jag satt och klickade mig runt på Freeride förut, och kom in på den här tråden: http://www.freeride.se/forum/thread.php?t=44145 Sjukt bra tråd, vettiga tankar. Jag har själv funderat mycket över det som diskuteras. Folks okunskap och brist på respekt. Jag tänkte göra slag i saken för min egen del och gå en lavinutbildning under luciahelgen här i Åre. http://www.arelavincenter.se/ Det ska bli intressant och roligt! Vet att Lasse och Pontus från min klass på skidlärarlinjen ska gå, och Patrick och Annika som säsongat med Lasse och min kusin Linus också ska gå. Linus hoppade av, dåligt.. ;) Rätt skönt att kursen går här uppe. Samma helg är det Snö Test och Fest här uppe, då får man prova skidor gratis av både stora och små märken, plus massa annat skoj som händer då. Hör av er om ni vill komma upp, jag har en otroligt skön soffa att sova på :)

Nu måste jag springa tillbaka till jobbet! 
Arrividerci! 

Bara helt sinnessjukt!

Kolla in det här!
Helt sinnessjuk liten pippi-fågel!
Titta, titta, titta!

http://www.youtube.com/watch?v=V6Fxclwdfxc
 


Dippan & Dahlbom

Kom just hem från Dippan&Dahlbom. På Dippan var det som sagt genrep för deras dinnershow, och självklart var det svinbra!
Lite gammalt mycket nytt, till och med ett kännt ansikte hemifrån, det var skojj!
Dock hade jag slarvat med middagen för första gången sen jag kom hit, så var rätt hungrig under hela showen..
Men sen drog vi till Dahlbom en stund, men jag har sovit lite för lite senaste nätterna, så jag lindade in mig i halsduken och åkte hem. Sitter nu och kikar ut över byn, vyn(!) är så vin..Hela Gästrappet är upplyst, och snökanonerna ser ut att stå på fullt...Så fint så!
Jag är väldigt nöjd med mitt boende, börjar bli lite trist att bo själv, men om någon vecka kommer Pilly och Cissi upp, då blir det fart!

Ack, är inte ordlekar för roliga, så säg?

På fredag förmiddag får jag ledigt! Då öppnar VM:6-an och jag ska åka heeeeela förmiddagen! Hoppas på lika mycket snö som senaste dygnet( ca 2 dm bara FLUFF!) ( Det är som om alla killars favoritfantasier gått i uppfyllelse, som om 1 miljon tjejer haft kuddkrig med trasiga dunkuddar över hela byn) Fluff, puder, det är som, som..........LÖSSNÖ!!! Överallt! Snööööööööööööööööööööööööööööö

I morgon ska jag hjälpa Event-Sandra flytta, en km tror jag det är, bilvägen. Men hon har tydligen en del som ska iväg, så jag hjälper till lite. Lite nytta måste ju min onödigt stora bil göra (förutom reklam pappa, ja ja kör omkring då och då :)) Hon flyttar från torpet, till tott, en oooootroligt lång sträcka. Men jag har gillat att ha henne här. För mig som bott en bit från kompisar (1 km var mycket när man var lite) så har det varit lite som Barnen i Bullerbyn när man kan springa mellan portarna upp till varandra..:) Jag gillar Åre. Hittar man bra människor  här går det fort att lära känna och tycka om varandra :)

I helgen ska jag åka skidor. Liftarna i Åre öppnar vid 9.30, stänger 15.00. i Duved är Hamrebacken och liften öppen 9.00-15.30. Innebär att om jag är jääääävligt snabb, kan jag åka stjärnbacken 1001 ggr, sen snabbt som fasiken ta mig till Hamre och åka en halvtimme till..Vad tror vi om den planen? Jag säger att vi kör.

Nu är klockan över tolvslaget, insåg jag. Nu ska jag sova!!


Gästrappet härromkvällen:


Nyyytt försök!

Hej hopp i blåbärsskogen!
Jag har förr i tiden försökt blogga.
Jag kom underfund med att det mest blir för att ni där hemma ska få er en liten överblick över vad jag gör.
Uppdatering: 14 nov kom jag upp till Åre igen. I år har det dock skett en liten förändring. Jag är inte längre kvar i skidskolan..w00t? "Du skulle ju vara skidlärare för alltid?" Jaa, jag vet, men nu fick jag tips om ett nytt jobb som verkade roligt, jag sökte, jag intervjuades, jag fick! Och det känns såååååå kul! Jag är projektledare för aktiviteterna i Björnen (passar det inte som handen i handsken så säg)
vilket innebär att jag planerar och fixar massa kul uppe i Björnen i vinter. Har börjar spåna, planera, vart på lite möten, pratat och haft mig! Det är skitkul och verkar bli hur bra som helst.

Jag ska få skoterutbildning. Det ni! Det trodde jag kanske inte när jag satt och läste kulturkunskap och litteraturvetenskap i gymnasiet...

I Lördags vart det skidpremiär. Bort till Duved och käre gamle Hamre-backen. Det vart några åk, inkl en liten skidlektion för min nye vän Event-Sandra ( ja, hon heter så). Sen hjälpte jag Event-Sandra att dela ut varm saft, för av någon anledning förstod inte folk att det var gratis.. Sen kom min chef, med sin lille son. Cool kille säger jag bara! Lite senare hittar jag honom och hans två vänner, på väg ut i skogen. 3 7-åringar, kändes inte helt ok, även om de var Åre-kids. Så jag hakde på(stor succé!) och körde lite "off-pist" med dem till liftarna stängde.
Träffade sen i måndags en av de andra killarnas mamma på jobbet. Han hade sagt till henne på lördagskvällen, att det hade varit den bästa dagen i hans liv. När han fick åka med Myran. (Tår i ögat). tror jag ska åka med dem lite i helgen, härligare ungar får man leta efter!

Nu ska jag göra mig lite vacker...Wallmans har genrep ikväll, gratis och jag ska dit med alla som är uppe just nu, verkar det som. Ska bli kul! Vampyr-tema, vem hade kunnat gissa? Alltså ingen träning ikväll(har inte skaffat nyckel till gymmet än) men annars har jag hittills varit duktig. Var på mage-rumpa-lår pass i måndags. Gick huuuur bra som helst, fram tills den där jefla bollen. Fick senare höra att två polare (har skickat en torped på er) hade stått utanför fönstret och garvat medans jag försökte (=inte lyckades) komma upp på en sån där pilates-boll. Men annars körde jag på bra! Igår skulle jag tränat rygg axlar armar, men det är så trist så körde lite ben också. Resultat av detta, och ingen stetch=jag går som en krigsskadad.
MEN! Smärta är vekhet som lämnar kroppen!

Nu MÅSTE jag gå. Bye bye!


RSS 2.0