Ännu en ängel i himmelen..

Igår fick jag ett glatt julkort.

"Hej!
Hoppas jobbet går bra och att du trivs i Åre.
Tyvärr var inte kuvertet så stort att filmerna fick plats ;)
Håll ställningarna tills jag kommer.
Puss & Kram
fia."

I morse 8.14 gick min älskade Fia bort. Fia blev 25 år gammal och gick bort i cancer.

Inga ord kan beskriva hur mycket jag kommer sakna dig Fia. Mina tankar finns hos din mamma nu. Och jag tänker såklart på dig hela tiden.

Jag har pratat med en av prästerna i Åre, och i morgon 19.15 är alla Fias vänner välkomna till Åre Gamla Kyrka för att tända ett ljus, prata lite, minnas och tänka på Fia, den spralligaste, gladaste, mest positiva och underbara dam jag någonsin haft äran att känna.

Jag saknar dig.


Invigning och nya backar

Igår var jag med på Skistars stora företagsintro. Vi började utanför Skistar Shop i Björnen, där alla valde en guide. Sen åkte vi upp till Vargen Berg där vi fick lite information om nya liftarna och backarna. Sedan åkte i ned längst Hermelinliften, där har det blivit en jättefin backe, där man faktiskt kan få upp lite fin fart och cruisa lite. Ner till liften, som ligger ungefär 100 m ovanför Högås Dal. Där har de breddat backarna till nästan det dubbla, det var knappt så jag kände igen mig. Nya iften invigdes likt ett skepp med Champagne och sen åkte vi upp med Högåsliften och drog till Kastrullen (kors över Sadelvägen ner till Kastrullen finns nu en fin kant, så man flyger nära 2 meter om man har lagom god fart, tänk på det!) där vi fick en lussebulle och varmt att dricka.
Sen åkte jag och Anneli och provade backen nedanför kastrullen. Och! utanför Kastrullen är det INTE sig likt. Även ovanför kastrullen har de breddat, och jag fick känslan av ett nytt VM-område, det är en rejäl skillnad!
I alla fall, ner två gånger i nya, fina, breda backen, och sen upp till Sadeln. Innan mellanavstigningen på Sadelliften, har de byggt en jättefin ny backe, men jag hann inte åka den... Men den såg fin ut, blå, men lång och härlig.

Sen ner i ny backe, mot Tott. Där har de lagt en backe i mitt fina skogsspår, och den korsar dessutom liften på ett nytt ställe. Jag började här känna mig riktigt desorienterad. Ner till Tott, kolla på fina erbjudanden från Hestra, Smith, Scott m.m. Köpte inget (duktiga jag) och satte mig med Annelie vid fönstret ut mot byn, det var jättehärligt..Det var verkligen jättefint på Tott. Jag tror inte jag har varit inne där sen min första semester i Åre för 18 år sedan..Där satt vi och hade det gött, sen pratades det lite i microfon och vi lyssnade. Massa skojjigt folk kom förbi, sen skulle jag hem. Hem, duschade, upp till Björnn för middag med alla som jobbar där i vinter. Riktigt trevligt det med!
Nu ska jag gå till jobbet :))

Lite mer bilder..

Jag såg att jag inte lagt upp så mycket bilder här, så här kommer lite fler...

Pontus, Lasse, Patrick och Annika var uppe föra veckan, bland annat för lavinkurs tillsammans med mig. Så jag, Malin, Pilly, Cissi, Gustaf, Adam åkte ner till dem och hälsade på.. =)


Jag och Elin är taggade inför Oskar Linnros på Bygget!Jag och Pilly är glada på Bygget :))Annelis Lussebullar!

"Har ni någon snö i Åre då?" Fått den frågan många gånger. Avgör själva:


Godnatt!

Lucia!

Hej hej...
I dag är det Lucia. När jag var liten, innebar det att jag och mina syskon gjorde kaffe och tog fram pepparkakorna och lussebullarna och sjöng för mamma och pappa. Min bror lite mer motvilligt de sista åren. Men vi gjorde det, på kvällen för jag tror inte att någon orkade innan skolan, varje år.

Men nu för tiden går inte Lucia till så. Jag har inte ens sett något Luciatåg idag. Tove från Fjällkonferens och Helena från Copperhill kom i och för sig in på kontoret med lussebullar idag. Det var väldigt sött!

Jag har i stället jobbat hela dagen, och efter jobbet gick jag hem och gjorde grönkålssoppa.
Sen gick jag över till Anneli som bakat lussebullar. Jag ställde mig och kavlade mammas pepparkaksdeg. Sen Dekorerade jag några stycken..Får fortsätta någon annan dag, för jag blev långt ifrån färdig....

Lussebullar och PepparkakorVärldens kanske inte bästa strut, resulterade i dåliga kanter, men det var kul att sätta på dekorationerna!
Lavinutbildningen jag gick i helgen var otroligt bra! Jag är jättenöjd, och godkänd också för den delen =)

Här kollar vi de olika snölagren..
-11, 14 m/s, hög luftfuktighet när vi började, då blir man så här cooool


Rutchblocks-test, kolla lavinfaran..(notera skaljacka och dunjacka, det VAR kallt)22. Snipp Snapp Snut så var sagan slut!

Lavinutbildning

Whoa! Jag går en lavinutbildning den här helgen, på Åre Lavincenter. Det är jättespännande och väldigt lärorikt.
Jag har precis gjort matsäck. Dagen börjar kl 8 ovanför VM:6-an på Åre Lavincenter med en timmes teori, sen ska vi åka upp till 6:an berg och ta på stighudar, knata uppför hummeln, och uppför trappan på Svartberget som jag förstår det. Knata en bit på Svartbergsleden och sen snacka terräng och vägval och sånt.

Igår var det mycket teori, praktik med trancivers, samt en liten promenad uppför pelikansvängen.
Efteråt åkte jag ner till Åre Skidsport och fick lite hjälp med mina skidor.
Sen åkte jag och mötte Annika, Lasse, Patrik och Pontus och vi tränade med trancivers i ungefär en timme. Man skulle hitta två trancivers på 5 min, inom ett fält på 30x30 m. Som provet på söndag. Prylarna skojjade lite med oss men det gick riktigt bra! Vi ska göra om samma grej ikväll, viktigt att träna med grejerna!

Nu måste jag springa och samla ihop det sista!

En spännande helg fortsätter nu! Är bara lite ledsen att jag inte får testa skidor i helgen. Men livet är långt!

Åre en torsdag

Hej!
igår var jag så jävl. trött! Gick kanske inte och la mig någon smart tid i förrgår, och det fick jag lida för :))
hade snackat med Cissi om att gå och träna efter jobbet. Men jag kom hem lite sent, precis när hon gick, så jag tänkte kolla mail och lite så först. Hamnade framför datorn i två timmar i stället. Cissi kom hem, började laga mat, jag var seg och trött. Jag ville träna men hade ingen lust så sent på kvällen. Men, 20.50 tog jag mig i kragen och gick ner till gymmet. De stänger 21.00 men man får vara kvar så länge man själv vill. Personalen går hem bara..
Så jag körde på bandet under hela Grey´s Anatomy ( de har nya skärmar på varje rullband, och vid cyklarna). Då gick en timme väldigt snabbt! Sen körde jag lite styrka, men pallade inte så länge, så jag stretchade efter 20 min. Höll på att somna när jag stetchade benen, och då insåg jag att det var dags att gå hen och duscha. Gick förbi Malin och Cilla på vägen, där var också Cissi, Adam, Nencia och Elin. Sa hej och gick upp till mig, duschade och gick en stund efter det och la mig, väldigt nöjd med mig själv :))

Det gjorde jag igår!
Idag på förmiddagen har jag bland annat varit uppe i Björnen och kollat in de nya förråden, och spanat in de nya svänghjälpmedlen. Väldigt balla :)) Kollade runt, snackade med Robin, Cissi och Robert, sen åkte jag hem och åt lunch. Och nu ska jag snart ner till kontoret.

Ikväll blir det premiär av Bygget och Oskar Linnros spelar. Han är bra, men jag verkar ha missat hysterin som alla(?) andra lider av. Hur som haver, det blir nog väldigt trevligt :))

Ciao!

Tjuvrökning och klotter?

Mitt jobb just nu, går ut på att fundera och planera.


Jag är Projektledare för aktiviteterna i Barnens Björnen i år. Jag ska se till att det händer något kul och spännande för alla barn, hela vintern, och inte bara under Familjeveckorna som det var förr.


Det är hur kul som helst, jag har lagt ett grovt schema för hela vintern redan. Sedan kommer det säkert kastas om i programmet allteftersom vintern går.  Jag har lagt planering för stora och små aktiviteter, jag har idéer om att göra nytt, göra om och jag är så taggad! Jag får samarbeta med alla fina skidlärare, liftvärdar och alla andra på området. Jag ser fram emot vintern jättemycket.


Dock står jag inför ett problem. Det kan vara så att min egen osäkerhet sätter käppar i hjulet för mig, då jag kommer till punkten ”Ungdomsaktiviteter”. Jag minns när jag var en ung turist i Åre. Jag stod med mina föräldrar och småsyskon på Bygget, och vågade verkligen inte släppa loss till ”Oh Ah Marmelad!” Där var äldre tonåringar, många i kompisgäng, många drack alkohol. Jag, som inte är någon stor konsument av alkohol, tyckte det var rätt tråkigt och pinsamt att vara där. Jag försöker alltså komma på, vad jag tyckte vad kul, när liftarna stängt.
 I vår familj har vi alltid haft målet att stå vid liftarna när de öppnar, och vara i backen tills de stänger. Och då har vi gärna tagit sista liften upp på toppen, för att få en tom backe ner… Men därefter då? Hur ska schemat se ut för vintern?

”13.00 Vi tjuvröker bakom lifthuset.

14.00 Sanning eller konsekvens

15.00 Vi tränar på våra grafitti-kunskaper”


Känns inte som om det kommer gå hem…


13-18åringarna brukar vara den grupp som tappar i skidskolan. Tjejerna tycker det är pinsamt, tänk om man får en snygg skidlärare!! Tänk om man trillar? Killarna brukar väll i allmänhet inte heller stå i kö för en grym privatlektion. Även om jag nu i efterhand skulle lagt alla pengar jag då hade, på skidlektioner, för hur kul är det inte att utveckla sin åkning? Kunna åka snabbare, säkrare, roligare, snyggare? Ack, om vi kunde få dem att förstå…


Det känns sorgligt att inte få titulera sig som skidlärare i Åre längre. Jag hade ju tänkt vara skidlärare hela livet, hitta någon smarrig italiensk skidlärare (gärna med en vingård i släkten), bygga mig ett litet hus i Alperna och låta våra barn åka skidor nedför Matterhorn var eviga dag, resten av livet… Avla fram små bergsguider, det vore nått va? Men å andra sidan kan jag se det som att jag är skidlärare som gör något annat än säsong. Alla barn kommer ha det så roligt i Björnen i år :))


Men tills vidare får jag sitta här och spåna..Jag får ju inte konkurera med skidskolan tänker jag, annars hade jag ju kunnat hålla offpist- turer i Sadelskogen eller något annat skoj! Till saken hör också den, att nästan allt jag planerar ska vara gratis, vi bjuder på det..


Annars hade jag tänkt bygga nya backar, nya liftar, ta in en Big airbag..Ni hajar, det är rätt lätt att skena iväg när idéerna börjar ploppa upp :) Men det löser sig, det gör det alltid om man vill!


Laddar gärnet!

På torsdag spelar Oskar Linnros på Bygget.
Jag och Cissi sitter i skrivande stund och synkar våra datorer, så att de spelar Från och med Du exakt samtidigt. Eller ja, nu blev det Ack, Sundbyberg. Det är väääldigt coolt, det låter faktiskt riktigt bra! Även om jag inser att jag inte alls har bra ljud på min dator. Ska kanske ta upp mina högtalare som jag hade förra året.

Ja nu har vi i alla fall nördat oss lite för ikväll, mycket trevlig!

Jag längtar tills Pilly flyttar in hos oss också, så att vi är kompletta :))

Pussokramskumbanansynspåstan

Tillbaka i Åre

I fredags åkte jag och Robin till Östersunds flygplats och drack en massa vatten.
Nej det gjorde vi inte, men däremot flög vi till Stockholm!
Det var härligt att komma hem till julpyntat hus, lussebullar och nygräddad lasagne.
Årets första Idol-kväll med familjen. Jag har inte alls följt Idol, men sms:ade ändå in röster som en galning. Det var ju riktigt bra ju :))

I lördags hade vi möte med gänget från Äventyrens Ö, om framtiden osv. Det var riktigt roligt och givande, många bra idéer. Sedan julbord med samma gäng, också det mycket roligt. Men jag glömde julklappen när jag åkte tillbaka till Åre :((

Efter julbordet fick jag skjuts hem till Emelie och Adde. Emelie ska åka till Sydamerika och bland annat vandra Inka-leden. Jag är sjukt avundsjuk! Men jag tror att hon kommer få det hur kul som helst och önskar henne stort lucka till! Det var en riktigt trevlig kväll, men efter att ha suttit stilla mest hela dagen och intaget av ett stort julbord, var jag rätt trött, och halvsov i Johans knä..Känns lite dumt, men jag gjorde mitt bästa för att hålla mig vaken!

I söndags slappade jag, tittade ut genom fönstret, och såg att det regnade (?!?). Men sedan åkte jag, mor och far in mot stan. Mamma gjorde en hemlig avstickare och tog med oss till Ulrikdals Slottsträdgårdar. Där fikade vi och myste runt bland alla underbara blommor och vackra saker. Helt underbart! Sedan in till Gamla Stan för julmarknad och fönstershopping runt Västra Långgatan. Väldigt mysigt det med :)) Efter det åkte vi traditionsenligt till NK och tittade på julskyltningen. Sen upp och prova hjälmar och jackor på sport-avdelningen...Där trivs jag väldigt bra så här års....Jag blir lite för mycket ha-galen bara!

På kvällen...Gjorde jag vaddå? Vi åt raclett och pratade strunt. Och jag fick äntligen se Erin Brokowich, som jag aldrig sett förr. Väldigt bra film! Att min (?) framtida man, Aaron Eckhart, är med i filmen gjorde ju inte saken sämre!

Igår gjorde jag en massa ärenden. Jag åkte bland annat ner till posten och skickade iväg en tidig julklapp. Jag hoppas den kommer fram! Sedan packade jag lite, var med familjen osv..Allt som allt en mycket trevlig dag! Tog dock lite fel på tiden när jag skulle åka till flyget, vilket resulterade i att jag kom till arlanda 20.55. In på bagaget på specialbagage, eftersom planet skulle avgå 21.10 ! Gissa hur stressad jag var när de hittade en sax(!) i min pysselpåse (jag ska pyssla i vinter....) och jag var dessutom tvungen att ta av mig mina stövlar också....Suck...Men men, iväg kom jag, bredvid Robin igen på flyget. Lugn och snabb flygtur, tillbaka till ett frostigt Östersund, -21 grader. När vi kom till typ Undersåker kom "snöovädret". Kraftigt snöfall, så jag avundas alla er som fick åka idag....Det härliga var dock att det var -5 när jag skulle till jobbet, det kändes riktigt humant!

Idag har jag jobbat, handlat mat, lagat middag till mig, Malin, Pernilla och Cecilia. Mycket trevlig middag. Efter åkte vi ner till byn och träffade Adam, Lasse, Pontus, Gustaf, Patrick och Annika.
Annika, Lasse, Pontus och Patrick ska gå lavinutbildningen med mig i helgen. Det är max 8 i varje grupp, så det blir nog rätt skön stämning i helgen :) Jag och Annika pratade om att träna lite med våra trancivers i morgon kväll, känns som en rätt nyttig kvällsaktivitet!

Sedan var det upp till Dahlboms, där vi satt och hade trevligt. Där var Erik också, det är så kul att alla börjar komma upp nu!
Sen körde jag hem Gustaf och Adam, och nu ska jag gå och lägga mig, God natt!


Årets Mål

Mitt mål i år: Ingen google-bränna.

Vad tror vi, klarar ja det?

Jaaaaaa då


tuuuursdaaag kväll (datorn dog, lägger upp det nu)

Hej hej och hej..
Jag är jättetrött, ska fatta mig kort..
Idag hade jag vääldigt svårt att få igång bilen, det har aldrig hänt förr. Förra vintern hade jag motorvärmaren på typ hela tiden, men nu har bilen stått oanvänd någon dag, så det tog ett tag att få igång den. Plus ca 10 min för att skrapa ut- och insidan av rutorna. Den bilen är för stor ibland. Jag ska lämna nyckeln här uppe, så får tjejerna köra runt med den lite. Tänkte stå på Robins plats i garaget, men tror inte den kommer in där. För hög. Robin och jag åker mot flygplatsen runt 14.00 i morgon. Hemma runt 17.15. Blir nog bra det. Längta hem. Möte på lördag, sen ledig söndag och måndag. Emelie ska ha hejdå-fest på lördagskvällen, ska försöka hinna dit efter julbordet jag ska på..
Jag vill baka också, men familjen, på söndagen. Ska bli mys. Fick en liten present idag, den ska jag ta med mig hem och ge till mamma och pappa :)

Idag har jag suttit i möten, fixat klart lite grejer, lärt mig hitta till Recept, varit i Björnen, njutit av snön, fått ha bilen på värme, tränat och fikat hos Malin med M.

Cissis familj kommer upp över jul och Pilly åker hem till sin. Jag är grym på att göra köttbullar, någon som vill fira jul med mig? NU blev jag deppig, gonatt

Onsdag kickar tisdags ass

Haha åååh. Mycket skojj har hänt idag. Först sitter jag i telefon och ringer runt till en massa människor med coola jobb(säljer grymma skidor) och så kommer min ROOMIE in på kontoret! Elvis has left the building and is now in [Oh-Rey]! Cissi har kommit fram och börjar jobba, just nu ligger hon och sover i mitt sovrum.Förlåt, VÅRT sovrum. Måste vänja mig vid att vara sambo nu.. =) Men det gör jag med glädje!

Sen hade jag en bra dag på jobbet, allt flöt på som det skulle osv.
Jag gick hem från jobbet, hem till Cissi som inte låst dörren. Men det måste man här, jag är lite irriterad på herrarna i lägenheten bredvid vår. Någon form av utländskt ursprung, polacker, ryssar typ. Knackar på på fyllan, slänger kyssar över balkongen, röker i hissen osv. Så jag är mes och låser.
Men! Fick höra om hennes och Pillys grymma resa till australien. Tycker Cissi var extra cool som hoppade fallskärm. Det vill jag också göra =) Lät som om de hade haft det helt ok, varit borta 2,5 månader och stannat 1 vecka på ett ställe, som mest. Jag är imponerad =)

Vi åkte ner till ICA, Cissi och jag. Går och handlar, chillar lite. Kommer till kassan där fröken Jenny jobbar. Drar nån skojj kommentar om att jag jobbar i The Bear. Minns då en gång för länge sedan, då man var ung och oerfaren, och skulle ge några turister råd om vägen någonstanns. Okoll som jag hade på vad backarna och liftarna EGENTLIGEN heter, sa jag glatt, "well, jäss, ju tejk the lobster-lift up, and then you..." Hummern? Heter inte backen så? Det sköna är då, att där! och då på ICA, får jag bevis för att det är fler än jag som tjuvlyssnar i kön! För alla börjar småfnissa lite skönt...Det tycker jag var bra..Det var ju även en härlig isbrytare med andra Åre-bor..men vaddå, lobster-lift, har jag fel? =D
Det andra roliga är att jag handlar, Cissi handlar efter mig, och en random snubbe som ser så där härligt relaxed ut, börjar lugnt plocka ner Cissis varor i påsen. Jaa, tänker jag, nått ragg eller så som inte vågar hälsa, men utför en schysst handling. Men nej då, de kände inte varandra, pinsamhet uppstår då det kommer fram att han tror sig packa ner polarens varor..Haha..Kul dag på ICA.. =)

Hem, jag lagade mat till en lagom trött Cissi, (natt på nattåget, upp och introduceras till ett nytt jobb). Dubbla strömmingsfiléer med persilja, hemlagad potatismos och rårörda lingon, smaskens! Fick högsta betyg, och mitt i allt kommer Elin in och snackar lite skit. Eller skit, trevligt var det =) Sen får hon spatt och säger att Malin kommer! Ner och hälsa på Malin som haft en mardrömsresa upp ( Tåget försenat 4 timmar till sthlm, missade nattåget, in på hotell, ut till station, till en perrong, byta perrong, tåget inställt, upp till cityterminalen längst bort, bussen inställd, ner till tåg, boka om biljett för 4 gång, upp på perrong, tåget försenat, byta perrong, upp till sundsvall, missa tåget tilll östersund, vänta på minibuss som inte dyker upp, när den gör det är det trafikolycka på E14. allt detta med;hur många väskor, 4 plus skidor? Cred till Malin!)

Tvätta lite och uppdatera sig med Malin, Cilla, Elin och Cissi.

Och nuuuu..Ska jag strax sova..Ska bara kolla freeride (jag har min lilla nätet-runda) men den sidan är så seg..

Goood natt!
Puss

RSS 2.0