Äventyrens Ö

PRESSINFORMATION 15.02.2011.

ÄVENTYRENS Ö SVERIGES MEST MILJÖVÄNLIGA MÖTESANLÄGGNING 2011?
Äventyrens Ö som startades 1992 är ett företag som specialiserat sig på gröna naturnära konferenser, möten och utvecklingsprogram. All verksamhet sker april - november på den egna ön i Stockholms Skärgård.

Redan 1992 utarbetade de en miljöpolicy – som de själva berättar att det tog kunderna 14 år att börja intressera sig för.  Eftersom all deras verksamhet sker i nära kontakt med naturen har det alltid funnits en brinnande intresse för att bevara den.  Det sker med hjälp av ett antal insatser där även gästerna själva blir delaktiga.

TRANSPORTEN TILL MÖTESANLÄGGNINGARNA ÄR OFTA DEN STÖRSTA MILJÖBOVEN.
Det största problemet för alla anläggningar som inte ligger direkt vid en tågstation är att resandet ofta är den största enskilda miljöboven. ”När vi 2009 blev Svanen licensierade så hade vi kontakt med ett stort antal miljö-konsulter” berättar Mimmi Dahlström som tillsammans med sin man Sören äger och driver Äventyrens Ö. ”De inventerade, undersökte och räknade och vi fick de mest fantastiska värden på allt. Utom transporterna” berättar de. För till en privat ö utan bro måste man åka charterbåt, och oftast också buss ut till bryggan.

NU BLIR DET MILJÖVÄNLIGARE, BILLIGARE & ENKLARE ATT ÅKA TILL
ÄVENTYRENS Ö!

Från och med april kommer det nu att finnas kollektiva transportmedel mellan Stockholm och Äventyrens Ö. Genom ett samarbete med Blidösundsbolaget kommer det att finnas dagliga turen till och från ön. ”Det innebär att om våra gäster har en sådan flexibilitet att de kan anpassa sin ankomst och avresetid till båtarnas tidtabell, så kan vi nu erbjuda vad som förmodligen är Sveriges allra mest miljövänliga mötesplats.” säger den lyckliga ägarduon.

”Båtarna går ju – oavsett om våra gäster åker med dem eller ej. Så vår miljöpåverkan transportmässigt blir minimal.”

Förutom den rent miljömässiga vinsten blir det också ett några hundralappar billigare per person jämfört med tidigare år, eftersom bussar och charterbåtar kostar en slant.

 

FÖR MER INFORMATION:

Mimmi Dahlström
Äventyrens Ö AB
Telefon: 08/540 606 23
mimmi@aventyrenso.se
http://www.aventyrenso.se/om.html


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Gr8!!

Tack för att du hjälper till att sprida budskapet!

2011-02-17 @ 13:54:51
URL: http://www.aventyrenso.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0